Erasmus+ projekts “Sharing competencies in entrepreneurial learning, connecting theory with practice”

20170424_110107

2017. aprīlī (24.-28.)  mēs, 10. kom. klases skolēni – Paula Muizinika, Ilva Krastiņa, Jānis Kļaviņš un Roberts Fadejevs –  kopā ar skolotājām Elīnu Ēdoli un Intu Jorniņu viesojāmies Grieķijā. Tur piedalījāmies internacionālā projektā, kurā satikās 5 valstu (Itālija, Grieķija, Latvija, Igaunija, Islande) skolēni un skolotāji ar mērķi pilnveidot šajā mācību gadā izveidotos  starptautiskos skolēnu mācību uzņēmumus.

23. aprīļa agrā rītā (ap plkst.5)  sākām savu nedēļu garo piedzīvojumu. Lidojām no Rīgas uz Berlīni (Vācijā), pēc tam  – no Berlīnes uz Atēnām, Grieķijas galvaspilsētu. Siltajās un saulainajās Atēnās ieradāmies plkst.15.00, tādēļ mums bija brīnišķīga iespēja pāris stundu iepazīt Atēnas pašu acīm.Rosīgas gājēju ieliņas, pārpildīti metro, saulē ieskautas palmas, mandarīnkoki pilsētas vidū un atsaucīgi ceļabiedri bija patīkams projekta pirmās dienas iespaids. 24.aprīlī mēs satikām pārējos projekta dalībniekus un devāmies kopīgā ekskursijā gida pavadībā pa Atēnām. Pabijām pasaulslavenajā Akropolē, no kuras bija vērojams brīnišķīgs skats uz kalnos ieskautajām Atēnu ieliņām, jūru un baltajām saules apspīdētajām mājiņām.

20170424_113240

Pēc Akropoles apmeklēšanas devāmies pastaigā pa Atēnu tirdziņiem un kafejnīcām pārpildītajām ieliņām. Bet pēcpusdienā devāmies 5 stundu garā braucienā uz projekta norises vietu -Trikalu. Tur mūs laipni sagaidīja viesģimenes, katrs dzīvojām citā ģimenē. Turpmākajās dienas laiku pārsvarā pavadījām skolā, prezentējām savas valsts vietējos uzņēmumus, komandas izveidoto produktu, dalījāmies ar idejām, iepazinām projekta dalībniekus un veidojām risinājumus sava produkta uzlabošanai. Vakaros notika dažādas aktivitātes, bieži vien kopīgi vakariņojām restorānā, iepazinām pilsētu, iepirkāmies vai arī vienkārši pavadījām laiku ar savu viesģimeni, iepazīstot viņu kultūru un paradumus.

Projekta laikā devāmies vizītē pie pilsētas mēra, kā arī pavadījām vairākas stundas deju nodarbībās, kurās apguvām grieķu nacionālo deju – Zorba. Apmeklējām arī 2 veiksmīgus grieķu uzņēmumus un iepazinām pārējo projekta valstu ēdienus kopīgās nacionālo ēdienu pusdienās. Apguvām arī vienkāršākās frāzes grieķu valodā, kuras vēlāk izmantojām saskarsmē ar grieķiem, tiem radot  patīkamu pārsteigumu.

27.aprīlī devāmies 40 minūšu braucienā no Trikalas uz pilsētiņu Meteora. Lai gan sākumā visi bijām skeptiski noskaņoti,  nonākot tur, mūs pārsteidza elpu aizraujošs skats uz pilsētu no kalnu grēdām. Šī diena noteikti bija viena no spilgtākajām visa brauciena laikā, jo vērojām, kā  saules tveicē (+28 grādi) tālumā spīd sniegoti kalni, autobusā nostiprinājām draudzību ar pārējiem dalībniekiem, sirsnīgi dziedot un līksmojot kopā ar viņiem.

20170423_170348

Vakara noslēgumā devāmies uz restorānu, kurā kopā ar visiem projekta dalībniekiem un skolotājiem ieturējām gardu atvadu maltīti grieķu stilā. Kad pienāca brīdis dejām, visi bijām ļoti laimīgi un aizrautīgi ļāvāmies dejas priekam kopā ar grieķiem, lai parādītu, ko iemācījāmies deju stundās.

29.aprīļa rītā mēs ar asarām acīs, saules sildīti un piedzīvojumiem bagāti devāmies atpakaļ uz savu dzimteni – Latviju. Mājupceļu sākām no Trikalas, kur 2,5 stundas sirsnīga gruzīnu šofera pavadībā  braucām uz otro lielāko Grieķijas pilsētu Thessaloniki, tad – Frankfurte. Rīgas lidostā nosēdāmies brīdi pirms pusnkats, un  mūs jau sagaidīja skolas foršais un uzticamais šoferītis Kārlis, kas aizveda mūs līdz Spīdolai.

Atceroties piedzīvoto, var teikt, ka tā bija neaizmirstama un ļoti vērtīga pieredze. Drīz vien jau citi skolēni dosies uz Islandi, lai turpinātu biznesa projektu grupu iesāktos darbus un nedarbus. Šis projekts un brauciens bija lieliska iespēja, par kuru esam ļoti pateicīgi gan skolai, gan skolotājām, gan projekta veidotājiem, gan Eiropai! Citiem  skolēniem iesakām nebaidīties un piedalīties visur, kur vien iespējams, jo otrreiz dzīvē šādu iespēju var arī nebūt.Uz tikšanos nākamajos projektos!

Kategorija(s): Kom.aktivitātes, Projekti

Nav komentāru

Komentāri šim ierakstam ir slēgti.