Biznesa ideju konkurss

Ģederta Eliasa Jelgavas Vēstures un mākslas muzejā apbalvoti Jāņa Bisenieka fonda rīkotā biznesa ideju konkursa uzvarētāji. Šogad konkursam iesniegtas 44 biznesa idejas, savukārt naudas balvu un atzinību ieguvušas inovatīvas idejas par dvieli ar diviem nodalījumiem, robotizētu lego siltumnīcu un pludmales rotām.

Prasmīgi organizēt darba gaitas mācējuši pirmās vietas ieguvēji vecākajā klašu grupā – Jelgavas Spīdolas ģimnāzijas audzēkņi. Darba grupas dalībniece Margarita Anškina stāsta, ka šogad pieci jaunieši konkursa vajadzībām dibināja skolēnu mācību uzņēmumu «Tidel», taču attīstīt ideju par dvieļu ražošanu viņiem ieteica skolas uzņēmējdarbības nometnē. «Ražojam divdaļīgus dvieļus, kuri paredzēti dažādu ķermeņa zonu kopšanai,» stāsta M.Anškina, atklājot, ka uzšūti jau 12 dvieļi, kuru pārdošanas cena atkarībā no lieluma ir no 14 līdz 20 eiro. Jauniete skaidro, ka katram uzņēmuma darbiniekam ir atbildība par konkrētu jomu – reklāmu, pārdošanu, ražošanu, materiālu iegādi un grāmatvedību.

Jāpiebilst, ka pirmo trīs vietu ieguvēji saņēma naudas balvu, savukārt pārējos fināla dalībniekus un viņu skolotājus konkursa žūrija sveica ar simpātiju un pateicības balvām. Savukārt divas Jelgavas Spīdolas ģimnāzijas skolotājas – Dzintra Aploka un Inta Jorniņa – par ieguldījumu jauniešu projektos saņēma gada konsultantu balvas.

Apsveicam jauniešus un skolotājas! Paldies par atbalstu ģimenēm!

1. vieta Margarita Anškina, Elīza Dombrovska, Undīne Laurīte, Jānis Ēriks Grūtups un Rihards Dīcis (11.kom);
2. vietaMareks Mateša un Daniels Zemzars (9. kom); Silvija Mītniece, Leticīja Līva Lukjanska un Anete Račiņa (11.kom);
3. vietaAlise Rimkēviča (7.kom); Ieva Bane, Anastasija Ņevoļska un Beatrise Freiberga (9.kom).

Kategorija(s): Kom.aktivitātes, Konkursi

Nav komentāru

Komentāri šim ierakstam ir slēgti.