Mūsējie uzvar konkursā “Kas notiek?”

DSCN6387

Mēs varam lepoties ar 9.  komerczinību klasi, kas tika atzīta par erudītāko un gudrāko klasi Zemgalē, saņemot iespēju šī gada 23.  februārī doties uz pieņemšanu pie valsts prezidenta Valda Zatlera,  izbaudīt  rīkotāju sniegtās izklaides iespējas un pirmo reizi konkursa pastāvēšanas laikā piedalītis konkursa “Kas notiek?” Superfinālā, lai noskaidrotu, kura ir pati zinošākā klase Latvijā.

9. komerczinību klasei rīts iesākās agri, jau pulksten 7:30 bija paredzēta izbraukšana uz Rīgu, jo pulksten deviņos  klasēm bija jāierodas AS ,,Diena”, lai iepazītos ar žurnālista darba ikdienu un specifiku. Vēlāk devītie apskatīja  poligrāfijas grupu “Mūkusala” un  iepazinās ar dienas plānu. Pēc tam klase devās uz Swedbank filiāli “Saulesakmens”, kur norisinājās Superfināls. 9. kom klases Superfināla komandai (Juris Tomašūns, Diāna Ļisova, Kristīne Vaižule, Gundega Mūrniece) pievienojās arī visa Zemgales reģiona erudītākais 9. klases skolnieks Jānis Skrebels. Swedbank bija parūpējusies arī par dalībnieku labsajūtu, piedāvājot uzkodas un dzērienus, kā arī iespēju apskatīt Rīgu no 25. stāva.

Pavisam Superfinālā bija 5 kārtas, liktenīgo punktu pārsvaru 9. kom klase izcīnīja pēdējā kārtā, apsteidzot Jaunsilavas pamatskolu, Rīgas Valsts 1.ģimnāziju, Cēsu Valsts ģimnāziju un Draudzīgā aicinājuma Liepājas 5.vidusskolu. Pēcpusdienā klasi gaidīja svarīgākais dienas notikums – viesošanās pie Valsts prezidenta Valda Zatlera. Turpat prezidenta pilī bija iespēja nofotografēties ar prezidentu un uzdot dažādus jautājumus, uz kuriem skolēni saņēma interesantas atbildes. Pēc pieņemšanas klase devās uz atpūtas centru “Lido” , kur pusdienoja un uzkrāja enerģiju aktīvajai atpūtai ,,Zelta Boulingā”. Dienas pēdējais notikums bija apbalvošana lielveikalā “Galeria Rīga”, pēc kuras sekoja diskusija ar sabiedrībā pazīstamiem cilvēkiem un speciālistiem (Jānis Streičs, Ilmārs Poikāns jeb Neo, Solvita Āboltiņa, Valdis Segliņš, Dace Adviljone, Ingus Augstkalns).  9. komerzinību klase kā īpašo balvu par uzvaru konkursā saņēma izpriecu braucienu Kandavas kartinga trasē.

Prieks, neviltotas emocijas un gandarījuma sajūta gan 9. komerzinību klasei, gan viņu audzinātājai Olgai Čerkovskai! Liels paldies par skolēnu sagatavošanu un atbalstu vēstures skolotājai Inesei Kohai!

Kategorija(s): Bez tēmas

Nav komentāru

Pievienot komentāru

Tev jāielogojas, lai pievienotu komentāru.