VIENS NAV KAROTĀJS!

Jelgavas Spīdolas Valsts Ģimnāzijas 9. klašu grupās 2023. gada 10. martā norisinājās projekta “KĀPĒC MAN KĀPT OZOLĀ?” (turpmāk arī Projekts) noslēdzošās nodarbības, ar mērķi katram vienam atklāt savu potenciālu un iepazīt sevi kā vērtību.

Projekta mērķi – katram dalībniekam radīt priekšstatu un stiprināt savu emocionālo, fizisko un sociālo apziņu, – kas un kāpēc esmu pasaulē, veicināt spēju iekļauties grupā, socializēties.

Dalībniekiem tika dota iespēja iepazīt savas stiprās un vājās puses, spējas un prasmes, kā arī profesionālo virzību. Pašizaugsmes meistarklasēs un caur pieredzes stāstiem tika atklāta katra viena individuālā motivācija.  

Cik noprotu, no pieredzētā kopā ar jauniešiem”, saka Projekta vadītāja Inga Bite, mūsu kopdarbs ir veicinājis vēlmi uz saskarsmi un socializāciju. Atliek tikai piekrist, ka “Viens nav karotājs!” un sadarbība ir svarīga katra viena izaugsmei un attīstībai.

Vēl Inga Bite secina,  – Jauniešiem ir liela interese nodarbības vadību un norisi ņemt savās rokās. Tas ir ļoti labi. Mums pieaugušajiem, Nr. 1. – jāizsaka skaidrs Nodarbības mērķis, Nr.2. – jāizskaidro, kāpēc mēs to darīsim un kāds būs katram ieguvums, Nr.3. – katrai Nodarbībai jābūt NOTEIKUMIEM, ko mēs visi kopā izrunājam un tad, tikai jāļaujas – jāvēro, jābūt blakus un brīdī, kad “zirdziņs no ceļa iet grāvī”, jānovelk robežas, lai Nodarbības virzība ietu uz mērķi. Es uzskatu, ka tikai šajos brīžos, kas ir liels izaicinājums gan grupas vadītājam, gan grupas dalībniekiem, mēs varam ieraudzīt katra cilvēka rakstura dzīles – uzdrīkstēšanos, iespēju kļūdīties, piecelties, iet, vai arī neiet tālāk, jo, kamēr viss labi, visi mīļi, skaisti, sapucēti, smaržīgi, runā to, ko gribam dzirdēt, kas mani iepriecina, ir ērti, viegli. Aizmirstam tikai vienu, varbūt, pat galveno, proti, to, ka tikai pamatota kritika, izaicinājums, grūtības, spiediens, vai apstākļi, kas ir nepatīkami, arī kur sabiedrības viedoklis vai valsts politika sagādā vairāk bailes, šaubas, neziņu, tikai tad mūsos sāk dzimt Īstais Cilvēks, kura rokās ir izvēle – veidot sevi un pasauli apkārt kā Paradīzi Zemes vīdū, vai kļūt par “Pukstētāju, Purpinātāju, Liekuli, par to, kuram ir tikai nosodošs un negatīvs viedoklis par citiem, par to, kurš dzīvo citu dzīvi, stāstot par citiem, bet, ja palūdz pastāstīt ko labu par sevi, tad čušsss, nekas, klusums. Izvēle mūsu rokās!

”ProjektS PuMPuRS – “KĀPĒC MAN KĀPT OZOLĀ? – Ir laimīgie, kas sevi atrod un darbu, kuru mīl un prot /I. Ziedonis/” nodarbības tiek īstenotas pamatojoties uz Izglītības kvalitātes valsts dienesta administrētā Eiropas Sociālā Fonda  projektu „Atbalsts priekšlaicīgas mācību pārtraukšanas samazināšanai” (8.3.4.0/16/I/001).  

Tekstu sagatavoja projekta “Kāpēc man kāpt ozolā” vadītāja I. Bite.

Kategorija(s): Projekti

Nav komentāru

Komentāri šim ierakstam ir slēgti.