Satversmes tiesas konkursā mums balvu birums!

2023. gada 3. martā Satversmes tiesas skolēnu zīmējumu un domrakstu konkursa “Mana atbildība nākamo paaudžu priekšā” svinīgajā apbalvošanas ceremonijā tika godināti uzvarētāji, laureāti un pedagogi, kuri bija sapulcējušies no dažādiem Latvijas novadiem.
Satversmes tiesa aizsargā ikviena Latvijas iedzīvotāja pamattiesības. Tiesa apzina Latvijas ļaužu problēmas un ar tiesību palīdzību risina tās. Satversmes tiesai ir būtiski, lai ikviens cilvēks var aizsargāt savas tiesības, dzīvot cieņpilnu un pilnvērtīgu dzīvi, baudīt taisnīgumu un izjust brīvību. Skolēnu zīmējumu un domrakstu konkursa mērķis ir stiprināt skolēnu valstisko apziņu un zināšanas par Satversmi, savām tiesībām un atbildību.
Domrakstu konkursā “Mana atbildība nākamo paaudžu priekšā” 12. klašu grupā uzvarējuši un godalgotas vietas iegūst šādi skolēni:
I vieta – Beāte Sannija Aploka. 
II vieta – Beatrise Dērica. 
Atzinības rakstu saņem Sabīne Grīsle. 
Konkursa sadarbības partneru simpātiju balvas tiek sekojošiem spīdoliešiem:
– bijušās Satversmes tiesas priekšsēdētājas, Eiropas Savienības Tiesas tiesneses Inetas Ziemeles specbalvu iegūst Ivonna Paegle
– žurnāla “Jurista Vārds” redakcijas specbalvas iegūst Laura Anna Badūne un Mikus Jasevičs.
– pirmā Latvijas Valsts prezidenta Jāņa Čakstes mazmazmeitas Kristīnas Čakstes specbalvu iegūst Sabīne Grīsle.
Kā skola ieguvām arī žurnāla “Domuzīme” redakcijas specbalvu!
Mēs patiesi lepojamies ar savu audzēkņu domu plašumu un ticam, ka viņi turpinās stiprināt savu un līdzcilvēku valstisko apziņu un zināšanas par Satversmi, savām tiesībām un atbildību.
                                         
Paldies skolotājai Gunitai Smiltānei un visiem latviešu valodas skolotājiem par ieguldīto darbu jauniešu motivēšanā un rakstītprasmes stiprināšanā! 
Foto Toms Norde.

Kategorija(s): Bez tēmas

Nav komentāru

Pievienot komentāru

Tev jāielogojas, lai pievienotu komentāru.