Lai 2023. ir darāmais gads!

“Tik sevi pasargā – mēs vidū veidojam!

Mēs esam vadi, ceļi, stīgas, stari.

Un pārējam nav nozīmes nekam,

Tik tam, ko augšup – lejup – augšup dari.”

Tā Imants Ziedonis rakstīja 1984.gadā dzejoļu krājumā “Taureņu uzbrukums”. Ir 2023.gada janvāris un mēs esam jaunā gada pašā sākumā. Kur tas mūs nesīs? Kāds būs šis jaunais gads?Dažnedažādu jautājumu jaucas pa galvu, mēs meklējam atbildes, virzienu, norādes.  Ziedonis aicina tiekties, darīt augšup. Un šis patiešām būs darāmais gads!

Pavisam drīz, jau 1.februārī Spīdolas diena, kad pēc ilgāka laika svinēsim svētkus Jelgavas Kultūras namā, kad uz Lielās skatuves godināsim Gada skolotāju, Gada skolēnu, Gada tehnisko darbinieku, Gada sadarbības partneri, Gada vecāku, kā arī piedzīvosim krāšņu koncertu, kur savus talantus aicināti izrādīt Spīdolas jaunie skatuves mākslinieki. Aicinām pieteikties, rakstot uz eklases epastu: Indrai Soikai-Dreimanei. Neizpaliks arī tradicionālā klašu tikšanās ar Spīdolas Absolventiem, kas parasti izvēršas aizraujošās sarunās un domu apmaiņās, jaunu virzienu un iespēju apjēgsmē.

Šis būs arī Dziesmu svētku gads, kad mūsu koris darīs visu iespējamo, lai piedalītos visiem tik nozīmīgajā pasākumā. Jebkurš ir aicināts pievienoties, nākot uz mēģinājumiem sestdienās, no pulksten 10:00 līdz 13:00.

Kādam šis būs pirmo nopietno eksāmenu un pārbaudījumu laiks, kad saprast un izvērtēt, cik daudz ir apgūts, iepazīts, cik daudz vēl jāatklāj un jāizpēta dziļāk.

Latviešu tautas sakāmvārds vēsta: “Ar sāli paēdis nebūsi; ar domām bēdas neizkliedēsi”. Ir jādara! Katru dienu jāievēro ikdienas rutīna, kura sastāv no veselīgiem paradumiem:

  • vecumam atbilstoša miega režīma,
  • fiziskām aktivitātēm,
  • sabalansēta uztura,
  • kā arī padomā par savas sirds un prāta labsajūtas pastiprinātājiem! Tā var būt mūzika, sports, tikšanās ar iedvesmas personībām, kultūras un mākslas notikumu pieredzēšana.

Lai arī kādi notikumi sekos, Tavs darāmais gads izdosies, ja aktīvi rīkosies!

Lai top! Augšup!

Kategorija(s): Bez tēmas

Nav komentāru

Komentāri šim ierakstam ir slēgti.