Aicinām iesaistīties projektā “Kontakts Jelgavā”

Jelgavas Spīdolas Valsts ģimnāzijas parlaments laika posmā no 16.septembra līdz 16.oktobrim realizē personīgās izaugsmes un pašpārvaldes iepazīšanas un stiprināšanas projektu “Kontakts Jelgavā”. Ar projekta palīdzību tiks palielināta skolēnu iesaiste aktīvā rīcībā un skolas dzīvē,  veicinot JSVĢ pašpārvaldes līdzdalību lēmumu izstrādes un pieņemšanas procesā ģimnāzijas līmenī.

Pirmā projekta tikšanās reize ar nosaukumu “Starts” notika 16.septembrī, kuras laikā pašpārvaldes vadītājs Markuss Brasavs-Muižnieks informēja pašpārvaldes dalībniekus un skolas aktīvistus par projekta mērķiem, uzdevumiem un veicamajiem darbiem. Tikšanās laikā skolēni vienojās par pienākumu sadali.

Projekta ietvaros skolēnu pašpārvalde sadarbībā ar izaugsmes treneriem un komunikācijas ekspertiem organizēs aptauju, dinamiskās darbnīcas par pašizaugsmi, līderību, komandas veidošanu, kā arī ideju ģenerēšanu. No katras klases paredzēts darboties 2-3 pārstāvjiem, kas potenciāli vēlas darboties pašpārvaldē, vai vēlas vairāk uzzināt par tās darbību. Piedaloties projekta aktivitātēs, skolēni palielinās personīgo iespēju līdzdalības kompetences, prasmju/iemaņu, zināšanu, vērtību un attieksmju attīstību pilnveidošanā, kas ir nozīmīgs pamats jauniešu pilsoniskas līdzdalības, iesaistes lēmumu pieņemšanā, aktīvas un atbildīgas pozīcijas nodrošināšanā, ka arī palielinās iespēju, ka viņi tiks izvēlēti darbībai nākamajā skolēnu pašpārvaldē.

Projekta kopējais budžets ir 4000,00 EUR, īstenošanas laiks: no 2022. gada 15. augusta līdz 2023. gada 31. janvārim. Projekts “Kontakts Jelgavā” (Līguma Nr.: VP2022/3-10., 15.08.2022.) tiks īstenots Izglītības un zinātnes ministrijas Jaunatnes politikas valsts programmas 2021.-2023. gadam finansējuma ietvaros.

Kategorija(s): Bez tēmas

Nav komentāru

Komentāri šim ierakstam ir slēgti.