Gatavošanās Valsts svētkiem Spīdolā

Latvijai tuvojas dzimšanas diena! Un mēs tai gatavojamies: piespraužam pie apģērba sarkanbaltsarkanu lentīti, telpas greznojam ar ziediem karoga krāsās, gribam vairāk dzirdēt un dungot līdzi patriotiskās spēka dziesmas. Arī mēs, spīdolieši, gaidām Valsts svētkus – skolas ēka tiks izgaismota sarkanbaltsarkanās krāsās un telpas atbilstoši rotātas. Parlaments veido patriotisku video, teātris strādā pie dažādu laiku cilvēku liecību izpētes, koris mēģina spēka dziesmas, bet daudzi jaunieši latviešu valodas stundās rakstīja miniatūras “Mana Latvija mūžības rakstā – tautasdziesmā”.

Marta Piļāne no 11.kom savā darbā raksta: “Tautasdziesmas nemaz nav tik viegli lasāmas. Ieklausies, ieskaties!  Tajās mīt liels spēks. Ar tautasdziesmu es ieskatos Latvijai acīs – tās dabā, garā un cilvēkos. Un ko es ieraugu? Nesatricināms spēks, godprātīgs darbs, tikumīga ģimene, dabas ritms, aizsardzība un auglība – šī ir latvieša vērtību skala. Ritinot un atšifrējot dziesmu kamolu, es dzirdu dainās ieausto informāciju par dzīvesziņu, likumiem un gudrībām, kas jau no senlaikiem bijušas latviešu tautas pastāvēšanas pamats.”

Daži jaunieši savas miniatūras ierunās audio versijā un tās būs dzirdamas raidierakstā 17.novembrī, bet jau tagad aicinām iepazīties ar jauniešu darbiem mājas lapas sadaļā “Mana Latvija mūžības rakstos – tautasdziesmā”.

Kategorija(s): Bez tēmas

Nav komentāru

Komentāri šim ierakstam ir slēgti.