Konkursa BIO-GO-Higher rezultāti

Veiksmīgi noslēdzies konkurss BIO-GO-Higher, kurā piedalījās 11.v klases skolēni: Niks Mesters, Mārtiņš Dunajevs, Kristīne Bumbiere, Hanna Sieka un Anete Meja Kalniete.

Visa mācību gada garumā skolēni veica uzdevumus, kas pārbaudīja gan esošās, gan izaicināja iegūt jaunas zināšanas fizikā, ķīmijā, bioloģijā un medicīnā. Konkursā bija gan testa veida, gan aprēķinu, gan praktiski uzdevumi, un tajā ietilpa tādas tēmas kā kartupeļa baterijas izveide, algoritmu veidošana vielas noteikšanai, ģenētika, ābolu brūnēšanas procesu noteikšana, probiotiķa analīze, cilmes šūnas u.c.

Fizikas kārtā tika izcīnīta 10. vieta, ķīmijas kārtā – 13. vieta, bioloģijas kārtā – dalīta 4. vieta, medicīnas kārtā – godpilnā 3. vieta.

Piektdien, 28.05., skolēni tika sveikti par sasniegumiem medicīnas kārtā, kā arī par kopvērtējumā izcīnīto 12. vietu no 21 komandas. Jāpiebilst, ka komandu savstarpējā cīņa bija sīva, mūsu komanda atradās vien 1,2 punktus zemāk kā 10. vietas ieguvēji.

Paldies bioloģijas sk. Agijai Lācei par atbalstu, zināšanām un ieteikumiem visa konkursa garumā! Paldies sakām arī sk. Andrejam Sālzirnim un sk. Reinim Labzaram par atbalstu fizikas un ķīmijas uzdevumu kārtās!

Kristīne Bumbiere, 11.v

Kategorija(s): Konkursi

Nav komentāru

Pievienot komentāru

Tev jāielogojas, lai pievienotu komentāru.