CITS BAZĀRS

Šī gada pirmajā skolēnu mācību uzņēmumu (SMU) reģionālajā tirgū Valmierā CITS BAZĀRS, kas tiešsaistē notika 27. martā, uzvaras laurus plūca biznesa idejas, kas pārstāv inovatīvas tehnoloģijas, videi draudzīgus produktus un attīstošas spēles. Īpaši jaunieši pievērsās sociāli mazaizsargātajām sabiedrības grupām, radot produktus, kas uzlabo to dzīves kvalitāti un veicina integrāciju sabiedrībā.

Apsveicam SMU FireFly (Ilze Eizengrauda, Agnija Kozlova )- ieguva uzvaru nominācijās – Sociāli atbildīgs SMU un Biznesa potenciāls, kā arī  simpātiju balvu no Valmieras tehnikuma direktores Vinetas Melngāršas. 

 SMU AntiV  (Līva Laiviņa, Sintija Klints, Eva Evelīna Juse)- ieguva uzvaru nominācijā Labākā pārdošanas komanda

CITS BAZĀRS tiešsaistes pasākums šogad virtuālajā vidē kopā pulcēja 68 skolēnu mācību uzņēmumus (turpmāk SMU) kopskaitā 195 jauniešus, 28 SMU skolotājus/konsultantus no Valmieras, Rīgas, Madonas, Jelgavas, Ventspils, Daugavpils, Rēzeknes, Ludzas, Jēkabpils, Carnikavas, Mārupes, Iecavas, Lizuma un Ogres novadiem, kopumā pārstāvot 23 skolas.

Šī gada  SMU tiešsaistes reģionālais pasākums Valmierā CITS BAZĀRS, ko organizēja biznesa izglītības biedrības Junior Achievement Latvia (JA Latvia) dalībskola Valmieras tehnikums, uzvaras laurus vairākkārt plūca SMU, kuri ražo tehnoloģijas, ekoloģiskus videi draudzīgus produktus, attīstošas spēles, starp tiem arī mūsu skolas “BlindABC” un “Spoonable”.

 “Šogad CITS BAZĀRS notika vēl nebijušā formātā – tiešsaistē. Priecājos par pieņemto un veiksmīgi realizēto izaicinājumu organizēt šāda veida pirmo reģionālo pasākumu virtuālajā vidē.  Pārliecinājos, ka mūsdienu paaudze ir prasmīga un uzņēmīga digitālajā vidē, to apliecina ne tikai skolēnu mācību uzņēmumu augstā aktivitāte prezentējot savu ideju žūrijas pārstāvjiem, bet arī prasmīgi sociālajos tīklos piedāvājot savu produkciju. Pašlaik mums visiem ir jāapgūst jauna pieredze, jāpielāgojas jaunajiem apstākļiem, taču īpašs prieks bija redzēt, ka tas nemazina jauniešu interesi par uzņēmējdarbību,” pieredzē dalās Valmieras tehnikuma Skolēnu mācību uzņēmumu programmas vadītāja Ilze Kobiaka.

Tuvākie pasākumi:

 Līdz 9.aprīlimSMU jāpiesaka dalība Latvijas SMU pasākumā CITS BAZĀRS pavasarī, kas no 22. līdz 26.aprīlim norisināsies tiešsaistē.

Līdz Lieldienu beigām jāpiesaka dalība  Jelgavas reģionālajam tirdziņam CITS BAZĀRS ONLINE (tiešsaistē) 15. aprīlī, plkst. 10.00 – 16.00 un 16. aprīlī, plkst. 13.00 – 16.00.

Kategorija(s): Kom.aktivitātes

Nav komentāru

Komentāri šim ierakstam ir slēgti.