Turpinās jaunā mācību satura digitālo mācību materiālu aprobācija

Kopš 2020./2021. mācību gada sākuma SIA “Uzdevumi.lv” portālā www.uzdevumi.lv pedagogiem piedāvā jaunā mācību satura materiālus, kas balstīti kompetenču pieejā un atbilst jaunajam mācību standartam.  Materiāli izstrādāti ESF projekta  “Digitālo mācību un metodisko līdzekļu izstrāde Uzdevumi.lv modernizācijai” (vienošanās Nr. 8.3.1.2/19/A/005) ietvaros un nodoti aprobācijai 6 Latvijas izglītības iestādēs.

          Šī gada 21. janvārī tika organizēta sestā projekta Uzraudzības padomes sēde, kurā aprobācijā iesaistītās izglītības iestādes diskutēja par 1. mācību semestra laikā veiktās aprobācijas rezultātiem. Izstrādātie materiāli pieejami portālā www.uzdevumi.lv un ir būtiski atvieglojuši apgūstamo jaunā mācība satura programmu gan no skolotāju, gan skolēnu puses. To apliecina arī portāla statistikas dati, kuri norāda augstu lietotāju skaita pieaugumu.

            Digitālos mācību materiālus ir izstrādājuši kvalificēti eksperti, taču būtiska ir materiālu aprobācijas iespēja, kas saturu ļauj uzlabot, pilnveidot un novērst iespējamās kļūdas, kas var tikt atklātas, materiālus pielietojot praksē. Tāpēc īpaši tika izcelti aktīvākie pedagogi no projekta sadarbības skolām, kuri ļoti aktīvi izmantojuši iespēju un pielietojuši jaunos materiālus savā ikdienas darbā. Uzdevumi.lv kā projekta īstenotājs izsaka pateicību visām sadarbības skolām un ikkatram lietotājam, kas sniedz priekšlikumus, ieteikumus, atklāj un ziņo par kļūdām. Īpašs paldies pedagogiem: Solvitai Līdumai (Liepājas Ezerkrasta sākumskola), Aigai Griniecei (Liepājas Ezerkrasta sākumskola), Līgai Segliņai (Liepājas Ezerkrasta sākumskola), Mairai Jansonei (Liepājas Ezerkrasta sākumskola), Inārai Paeglei (Allažu pamatskola) un Intai Ķergalvei (Liepājas Ezerkrasta sākumskola). Savukārt kā aktīvākajiem priekšlikumu sniedzējiem Uzdevumi.lv komanda izsaka pateicību: Verai Solovjovai (Rīgas 10. vidusskola), Margitai Jirgensonei (Jelgavas Spīdolas Valsts ģimnāzija), Lindai Andžānei (Ogres 1. vidusskola) un Martai Strēlniecei (Allažu pamatskola).

          Mācību gada 2. semestris solās būt arī izaicinājumiem pilns, jo situācija valstī joprojām pieprasa distancēšanos un nosaka attālināto mācību pieejas izmantošanu skolās, tāpēc Uzdevumi.lv aicina arī pārējās Latvijas izglītības iestādes izmantot portālā pieejamos materiālus, kas atbilst jaunajam mācību standartam un ir balstīts uz kompetenču pieeju.

 Informāciju sagatavoja:
Evija Vērzemniece
SIA “Uzdevumi.lv”
Projekta vadītāja
projekti@uzdevumi.lv

Kategorija(s): Projekti

Nav komentāru

Pievienot komentāru

Tev jāielogojas, lai pievienotu komentāru.