BARIKĀDĒM 30

Mūsu skolā līdz šim gadam bija labi iesakņojusies tradīcija 20. janvārī pulksten 8:00 visiem sanākt kopā ārā, iekurt ugunskuru, dzert tēju, dziedāt dziesmas un pārrunāt Barikāžu laika notikumus. Ko darīt šogad, kad esam nonākuši situācijā, kad nedrīkstam visi kopā pulcēties. Kad ne tikai Latvijas, bet visas pasaules līderi izmisīgi aicina mūs palikt mājās, jo tā mēs varam glābt dzīvības. 

 Un tomēr “Barikādēm – 30”. Mūsu Barikādēm. Tā ir vēl dzīvā vēsture, ko piedzīvoja mūsu vecāki un vecvecāki, kaimiņi un draugi. Kamēr viņi ir mūsu vidū, mums ir iespēja noskaidrot un sākt pārstāstīt viņu stāstu nākamajām paaudzēm. 

Mūsu skolas jaunieši piedalījās Barikāžu stāstniecības projektā. Intervēja, veidoja stāstus, kūra ugunskuru, filmēja un radīja savu stāstu par Barikāžu laiku Latvijā.

Aicinām pieslēgties skolas youtube kanālam (youtube.com/video/6-6v79xM1XI) 20.janvārī plkst.11:30 

Būs direktores aicinājums un pirmizrāde – teātra trupas “Spīdolēni” un Kristapa Ruņģa sadarbības projekts – īsfilma “Barikāžu laika stāsti” (https://youtu.be/OmNF7twanzE)

Sākot no rītdienas skolēnu mācību mājas lapā www.mua.lv būs skatāmi un lasāmi 11.kom un 11.vid skolēnu pētniecības darbi vēsturē.

Būsim stipri un vienoti garā! Lai Barikāžu laika ugunskuri deg mūsu sirdīs! Par stipru un laimīgu Latviju!

Kategorija(s): Parlaments

Nav komentāru

Komentāri šim ierakstam ir slēgti.