“Clouddrops”

17 gadus jaunā jelgavniece Anna Klaudija Krieviņa jeb dzejniece baby cloud plāno izdot savu pirmo dzejas krājumu “Clouddrops” un aicina uz savas dzejas pirmieskatu 2020. gada 17. oktobrī plkst.12.45 Bērnu un jauniešu bibliotēkas “Zinītis” Apaļajā zālē Zemgales prosp. 7.

Iepazīšanās ar dzejnieci un “dzeju, kura raksturo kārtību jaunieša dzīves haosā” notiks Ģimenes dienas ‘’Rudens raibumiņi’’ ietvaros.

Jau kopš bērnības jaunā dzejniece ir dziedājusi, zīmējusi, lasījusi, nodarbojusies ar teātri un rakstījusi dzeju. Pusaudžu vecumā apguvusi rokmūzikas un gleznošanas pamatus. BJC “Junda” Jauniešu klubā iemācījusies pasākumu koordinēšanu un organizēšanu. Paralēli visam, ļāvusies dzejai.

Lai spētu visu apvienot un sekot saviem aicinājumiem, dzejniece nolēma 8. klasē pāriet no Jelgavas Valsts Spīdolas ģimnāzijas uz Rīgas 1.tālmācības vidusskolu, šobrīd mācās 12. klasē, bet turpina gleznot JVSĢ mākslas studijā, piedalīties izstādēs un dziedāt JVĢ korī “Skali”.

Dzeju meitene sāka rakstīt 14 gadu vecumā, lai izteiktu savas emocijas.  Kā pati rakstniece skaidro: “Pseidonīmu baby cloud man iedeva mani tuvākie draugi, jo cloud angļu valodā nozīmē mākonis”. Šobrīd dzejoļu krājums jaunajai rakstniecei sastāv no vismaz 200 dzejoļiem, no kuriem 60 tiks publicēti dzejas un mākslas projektā ‘’Clouddrops’’.

Dzejoļus Klaudija ir sarakstījusi angļu valodā. Dzejas krājums sniedz ieskatu jauniešu un pusaudžu emocijās. Šis darbs aizskar tādas tēmas kā emocionālo pasauli, dzīves pieredzi, attiecības, un kādu iespaidu tās atstāj uz mūsdienu jaunieti. “Mana dzeja ir fragmenti no manas dzīves – neviltoti atklātas emocijas rindiņās. Rakstīšana, man, ir droša vieta, kurā var būt atklāta ar sevi, izteikt savas patiesās emocijas un dvēseles nokrāsas” skaidro dzejniece.

Uz tikšanos 17. oktobrī!

 

Kategorija(s): Viesi

Nav komentāru

Komentāri šim ierakstam ir slēgti.