Ģeogrāfu skola

 

Šī gada 15. februārī, Latvijas Universitātē, Rīgā notika Ģeogrāfu skolas nodarbība, tēma –“Sporta un veselības ģeogrāfija”.

6.-9. klašu grupā 2. vietu ieguva Artūrs Viestards Konderko (9.v)

  1. klašu grupā 3. vietu izcīnīja Edijs Kristaps (11.v) .

Paldies arī pārējiem, kas piedalījās!

Pirmā, bija slimību un pandēmiju kārta, kurā maksimālos punktus ieguva Roberts Ralfs Vārslavs (11.kom), otrā kārta- pasaules karte. Nākamā- kosmētisko līdzekļu kārta, kurā bija nepieciešams nosaukt zīmolu izcelsmes valsti, ceturtā- pasaules maratonu trases.

Pēc pusdienu pārtraukuma sekoja vēl 4 kārtas. Piektajā kārtā bija jautājumi par bobsleju, kamaniņām un skeletonu, sestajā kārtā nācās pat rēķināt teksta uzdevumu par noziedzības līmeni Midsommerā, septītā kārta tika veltīta dažādām dabas takām un veselīgām pastaigu vietām Latvijā. Noslēdzošā kārta bija par dažādiem neparastiem gadījumiem dopinga pasaulē, kur tika izspēlētas speciālas balvas.

Nākamā nodarbība notiks 14. martā plkst.11.00 , kad būs skolu komandu olimpiāde., kurai pieteikties varat JĢS mājas lapā.

  1. Komandā ir 3 skolēni no vienas skolas. Šogad vairs netiek prasīts vismaz 1 pamatskolēns. Toties, ja visi ir pamatskolēni, var izcīnīt jaunības specbalvu.
  2. Katru skolu var pārstāvēt neierobežots komandu skaits.
  3. Internetā ieteicams pieteikt gan pilnu, gan nepilnu komandu, gan individuālus dalībniekus, trūkstošos dalībniekus pievienojot līdz pat 24 stundām pirms komandu olimpiādes sākuma (t.i. līdz attiecīgās piektdienas plkst.11:00), bet drīkst ierasties arī internetā nepieteikušies. Pēc tam žūrija nepilnajām komandām trūkstošos dalībniekus pievienos pati un no individuālajiem dalībniekiem izveidos jaunas komandas (t.sk. jauktās skolu komandas un nepilnās komandas).

Dalības maksa no katra dalībnieka  – 1.50€..

                                                                                                Beatrise Gulbe 8.kom.

 

Kategorija(s): Konkursi

Nav komentāru

Komentāri šim ierakstam ir slēgti.