Ēnu diena

Jelgavas Spīdolas Valsts ģimnāzijas Ēnu diena Latvijas Finierī

 

Esam pateicīgi Latvijas Finiera uzņēmumam īpaši Liānai Kutkēvičai un Paulam Beķerim par iespēju š.g. 12.februārī Ēnu dienas ietvaros 22 skolēniem un 4 skolotājiem apmeklēt Koncerna “Latvijas Finieris” lielāko rūpnīcu “Lignums” Bolderājā.

Dienas sākumā tikām iepazīstināti ar uzņēmumu – tā darbinieku struktūru, ieskatu par koncerna produkcijas pielietojumiem, nodarbošanās nozarēm(mežu apsaimniekošanu, ražošanu, tirdzniecību un loģistiku). Dienas turpinājumā apmeklējām ekskursiju pa sausā finiera rūpnīcu, kur aplūkojām kā tiek sagatavots finieris saplākšņa līmēšanai un kā tiek veikts mehanizēts ražošanas process salīdzinājumā ar manuālo darbu. Laboratorijā mums bija iespēja testēt kvalitāti saražotajiem produktiem. Šajos testos ietilpa lieces, līmes šuves un filmas (īpašs saplākšņa pārklājuma) testi. Impregnēšanas cehā iepazināmies ar īpašu uzlīmju izgatavošanas procesu, kura dod dažādas īpašības, piemēram, ūdens un uguns izturību, gludumu un neslīdošu virsmu. Ekskursijas laikā mums bija iespēja ēnot 3 profesijas pārstāvjus, kuru darbs saistīts ar elektroniku, projektu vadīšanu un vides novērtējumu un uzlabošanu. Dienas noslēgumā pašiem bija iespēja izmēģināt ultrasonogrāfiju iekārtām, vērot ierīču projektēšanas procesu.

Skolēnu ieguvums pēc Ēnu dienas Latvijas Finierī  informācijas par finiera ražošanas procesu un izglītības iespējas, kuras palīdzētu veidot savu karjeru.

Kategorija(s): Karjera

Nav komentāru

Komentāri šim ierakstam ir slēgti.