Latvijas skolas soma

2019.gada 8.oktobrī  8.sk. klase programmas “Latvijas skolas somas” ietvaros apmeklēja Muzeja “Latvieši pasaulē” sagatavoto piedzīvojumu – izlaušanās spēli un izstādi “Bēgļu gaitās un orientēšanos pa Rīgu, kas ļāva iejusties bēgšanā no Rīgas II Pasaules kara beigu posmā 1944.gada oktobrī. Tikai pašiem atjautīgākajiem – tādiem kā 8.sk klase bija iespēja stundas laikā sagādāt sev izbraukšanas atļauju, lai paspētu uz kuģi Liepājā vai Ventspilī.

Skolēnu pārdomas pēc ekskursijas:

Man ļoti patika gide un viņas vienkāršais skaidrojums! Patika eksponāti un ar tiem saistītie stāsti, kurus stāstīja gan gide, gan bija atrodami planšetēs.

Būtu labi, ja darba lapā būtu vairāk uzdevumu un jautājumu.

Izlaušanās spēle bija jautra un interesanta, jo bija ne tikai izglītojoša, bet arī grupu saliedējošs pasākums. Patika spēles atmosfēra un uzdevumu dažādība, kodu meklēšana. Sajūta bija tik īsta, tiešām tāda it kā es būtu bēglis, kuram jāpamet Latvija.

Man ļoti patika pastaiga pa Vecrīgu, jo maršruts bija ērts un labi saplānots. Man patika komandas darbs, iešana pie cilvēkiem un palīdzības lūgšana.  Aplikāciju vajadzētu papildināt ar īsfilmiņām par objektiem.

Kategorija(s): Skolas soma

Nav komentāru

Komentāri šim ierakstam ir slēgti.