Mācību ekskursija Latvijas Nacionālajā mākslas muzejā.

            15.martā 12.kom un 12.soc klase ar skolotāju I.Jorniņu un K.Zegneri viesojās Latvijas Nacionālajā mākslas muzejā. Ekskursija norisinājās „Latvijas skolas soma” ietvaros- dāvana valsts simtgadē 200 000 Latvijas bērniem un jauniešiem, kas ļauj izzināt Latvijas kultūras vērtības.

         

   Izkāpjot no autobusa acu skats uzreiz apstājās bija majestātiskās un cēlās Latvijas Nacionālā muzeja ēkas. Gida pavadībā devāmies cauri muzeja pastāvīgajai ekspozīcijai- „Latvijas māksla. 19.- 20. gadsimts.” Apskatījām dažādu veidu un stilu mākslas darbus, kurus caurvija Latvijas vēsture. Aplūkojām  gleznas, kuru autori ir ievērojami latviešu glezniecības vēsturē: Jaņa Rozentāla, Vilhema Purvīša un Johana Valtera. Ārkārtīgi skaistas un apbrīnas vērtas. Kā arī, starp gleznām, ekspozīcijā tika izstādīti tēlniecības darbi no izcilā Teodora Zaļkalna. Protams, neiztikt bez mākslas muzeja baltās bēniņu telpas, kas sniedza iekšēji bezgalīgas telpas sajūtu un domu plūdumu par baltiem darbiem un nākotnes vēsmām. Vēlāk devāmies pastaigā pa vecpilsētas ielām.

            Vēlamies teikt paldies par brīnišķīgu muzeja apmeklējumu, skolotājām par uzraudzīšanu un skolas direktorei I.Vilkārsei par pūlēm darba lapu izveidē, kuras aizpildījām muzeja apmeklējuma laikā. Noteikti iesakām ikvienam aplūkot skaistos mākslas darbus un izstādes Latvijas Nacionālajā mākslas muzejā. Mums patika!

Kristiāna Šimkevica, 12.kom

Kategorija(s): Skolas soma

Nav komentāru

Komentāri šim ierakstam ir slēgti.