Medijpratības meistarklases

2019.gada 14.martā skolas zālē notika medijpratības meistarklases. Tika sniegts ieskats medijpratībā un kā tā ir nepieciešama katram no mums arī ikdienā. Pasākumā meistarklases vadīja Iveta Vērse, Ingūna Irbīte no Izglītības attīstības centra un Tessa Jolls – īpašā viese no Amerikas, Medijpratības Centra (Center of Media Literacy) priekšsēdētāja. Pasākumu organizēja Izglītības attīstības centrs.

 Pirmajā daļā tika sniegts virspusējs pārskats par medijpratību un ko tas nozīmē. Otrā daļa bija praktiska, šajā daļā mācīja saprast komunikācijas nozīmi un to cik svarīgas detaļas var būt, kā arī otrajā daļā aplūkojām dažādus žurnālus un veidojām infografiku, lai redzētu kā vīrieši un sievietes tiek parādīti medijos. Pasākuma trešajā daļā vairāk uzzinājām par to kā analizēt mums apkārt pieejamo informāciju, jo atšķirībā no agrākiem laikiem, mums tiek dots liels daudzums informācijas un ir svarīgi prast atšķirt patiesību no dzeltenās preses. Man visvairāk palika atmiņā trešā daļa, jo šajā daļā mums tika parādīti pieci principi kā šķirot šo informāciju ap mums.

Paldies Izglītības attīstības centram, Amerikas vēstniecībai Latvijā un skolotājām – Litai Vēverei un Gunitai Smiltānei, par sniegto iespēju. Materiāls saistībā ar medijpratību pieejams skolā un vietnē http://www.iac.edu.lv/izdevumi-un-petijumi/izdevumi/new-publication-page-9/ .

Niks Murāns 10.soc

Attēlos redzami otrajā daļā veidotie infografiki

Kategorija(s): Bez tēmas

Nav komentāru

Komentāri šim ierakstam ir slēgti.