Izstāde Latvijas Nacionālajā vēstures muzejā

          Šī gada 30.novembrī, vidusskolas sociālo zinību novirziena klases „Latvijas skolas somas” ietvaros devās „Soču ekspedīcijā” uz Latvijas Nacionālo vēstures muzeju, lai nostiprinātu savu zināšanu klāstu par savas dzimtenes vēsturi.

          Izstādes misija ir Latvijas valsts un tautas interesēs vākt, saglabāt, pētīt un popularizēt Latvijas un pasaules garīgās un materiālās kultūras liecības no vissenākajiem laikiem līdz mūsdienām, kam ir arheoloģijas, etnogrāfijas, numismātikas, vēstures vai mākslas vēstures nozīme. Katrai vidusskolas klasei tika vadīta ekskursija gida pavadījumā, sīki uz smalki izklāstot un izskaidrojot, katru izstādes avotu, kuros ietilpa Latvijas esamības gaita, sākot ar nācijas skaidrojumu līdz pat mūsdienu aktualitātēm valstī. Pirms izstādes apskatīšanas sākuma ikvienam skolēnam tika izdalīta darba lapa, kuru iespējams izpildīt bija tikai tad, ja cītīgi klausījās gida runā. Bija iespēja atsaukt atmiņā nozīmīgus notikumus.

          Šī pavisam noteikti bija izstāde, kura bija bagātīga ar Latvijas valsts vērtībām, kuras saglabājušās vēl līdz šai dienai. Bez šaubām ieteicams apmeklēt ikvienam, kam interesē dziļāk izkopt Latvijas vēsturi!

Līva Elizabete Lāce (12.soc)

 

Kategorija(s): Skolas soma, Soc. aktivitātes

Nav komentāru

Komentāri šim ierakstam ir slēgti.