Ekskursija uz Rīgu projektā ,,Skolas soma”

Ceturdien, 15. novembrī, mēs 7. komerči kopā ar 7. soc. klasi devāmies ekskurijā uz Farmācijas muzeju un Mencendorfa namu Rīgā.

 

Uz Rīgu un no Rīgas mēs visi kopā braucām ar vilcienu. Izkāpjot no vilciena, mēs sadalījāmies pa klasēm, vispirms komerči devās uz Mencendorfa namu, bet soči uz Farmācijas muzeju. Mencendorfa namā mēs uzzinājām daudz jauna par ēkas vēsturi, tās īpašniekiem, pāros dejojām menuetu, apskatījām telpas, kurās kādreiz dzīvoja cilvēki, un redzējām senus priekšmetus un mēbeles. Visinteresantākā mēbele man likās galds, kas bija paredzēts naudas skaitīšanai. Šim galdam bija paaugstinātas malas, lai, skaitot naudu, monētas nenoripotu zemē, vai arī, ja kāds mēginātu no galda ieslidināt naudu kabatā, tad tas neizdotos. Mencendorfa namā mūs pacienāja arī ar pankūkām.

Kad mūsu ekskursija Mencendorfa namā bija beigusies,  devāmies uz Farmācijas muzeju, bet soči uz Mencendorfa namu. Pa ceļam uz Farmācijas muzeju mēs nedaudz apmaldījāmies, bet beigu beigās tāpat visu atradām. Ierodoties muzejā mūs sagaidīja Farmācijas muzeja trakais profesors, kas mums arī pastastīja par muzeju. No sākuma apskatījām medikamentus, kas bija gatavoti no dabas materiāliem, piemēram, zirnekļu tīkls bija domāts kā apsējs. Tālāk mēs aplūkojām medikamentu iepakojumus, kādi tie bija viduslaikos, un telpu, kas bija veidota kā seno laiku laboratorija. Pēc tam mēs pataustījām un pasmaržojām dažādus augus, un tikai pēc taustes un smaržas mēģinājām atpazīt tos. Vēl mēs darbojāmies ar manekenu, kurā centāmies ievietot dažādus cilvēka orgānus. Apskatījām arī melno pirti un redzējām alķīmiķa darbu, laboratoriju un dažus ekperimentus. Ekskursijas noslēgumā mūs pacienāja ar tēju un konfektēm.

Izmantojot iespēju būt Rīgā, mēs apmeklējām filmu ,,Riekstkodis un četras valstības” kinoteātrī Forum Cinemas.

            Šī ekskursija tiešām bija ļoti interesanta un izzinoša, mums tā ļoti patika.                                                                                                            Beatrise Gulbe (7.kom)

Kategorija(s): Projekti, Skolas soma

Nav komentāru

Komentāri šim ierakstam ir slēgti.