“Skolas soma”

Šī gada 10.oktobrī, mēs 8. soči devāmies brīnišķgā ekskursijā uz Cēsīm ‘’Skolas somas’’ projekta ietvaros. Apskātijām senatnīgo Cēsu Jauno pili un noslēpumainos Pazemes ezerus, kā arī ielūkojāmies Cēsu senlietu arhīvā.

Cēsu Jaunās pils istabu interjers bija ļoti senatnīgs un gaumīgs. Ienākot pils pagrabos,bija jūtama smagnēja aura, jo uzzinājām, ka tur tika izdarīta lielākā masu slepkavība Eiropā viduslaiku vēsture. Pēc interesantas ciemošanas pilī devamies uz Cēsu senlietu arhīvu,kur piedalījāmies un guvām zināšanas ”Muzejpedagoģiskās programmas” nodarbībā, iepazīstot senlietas, pat no tālā 14.gs.

Ekskursijas noslēgumā aplūkojām pazemes ezerus, kas atrodas Straupes pagastā, z/s „Vējiņi”. Mūs ļoti pārsteidza netipiskā, brīnumainā Latvijas daba. Gides stāstītais pārsteidza, jo vēlreiz varējām pārliecināties, cik Latvijas daba ir unikāla. Pazemes ezeri ir vienīgie slēgtie ezeri Baltijā, ar to varam lepoties. Turpat nobaudījām uz ugunskura vārītu pupiņu zupu, kura patiesi nelika vilties pēc kārtīgās atpūtas dabā. Klase patiesi priecājās par interesantajām ekskursijas vietām, kopā būšanu un brīnumskaisto rudeni Cēsīs. Iesakām citiem skolēniem aplūkot šīs vēsturiskās un burvīgās Latvijas vērtības.

Gundega Māra Grūtupa, 8.soc.

Kategorija(s): Skolas soma

Nav komentāru

Komentāri šim ierakstam ir slēgti.