Spīdolas ģimnāzijas abolvente Marija Ručevska popularizē skolas un Jelgavas vārdu Latvijā un ārvalstīs.

Marija Ručevska izvēlējās mācīties Spīdolas ģimnāzijas komercklasē, kas dod iespēju ielūkoties biznesa pasaulē no praktiskās puses. Savukārt dalība mācību uzņēmumu gadatirgos ļāvusi uzlabot angļu valodas prasmes, jo šajā valodā jāpamato savas idejas žūrijai, kā arī pilnveidot iemaņas, komunicējot ar pircējiem.

     2011.mācību gadā Marija Ručevska ar klases biedreni Lauru Gulbi nodibināja mācību uzņēmumu «GoHappy». Uzņēmums ar labiem panākumiem aktīvi piedalījies vairākos mācību uzņēmumu gadatirgos, ko organizē biznesa izglītības biedrība «Junior Achievement – Latvija», tāpēc arī tika izvirzīts nacionālajam finālam. 

Ideja ražot velosipēdu sēdekļu pārklājus Marijai un Laurai radusies, viesojoties Amsterdamā, kur pārvietošanās ar velosipēdu ir lielā cieņā. Marija stāstīja, ka tās bija ūdens necaurlaidīgas un ērtākai sēdēšanai pildītas ar mīkstu materiālu. Viņa atceras, ka lai izgatavotu vienu cepurīti  viņām vajadzēja  aptuveni pusstundu.Programmas laikā izdevies pārdot ap 60 šo aksesuāru, ietirgojot aptuveni 300 latu.  Marija.M.Ručevska un L.Gulbe balvā saņēma iespēju pārstāvēt Latviju Eiropas Skolēnu mācību uzņēmumu finālā, kas notiks augustā Norvēģijā, kā arī bez maksas studēt augstskolā «Turība». Marija saprata, ka viņas vēlas saistīt savu nākotni ar uzņēmējdarbību.

Martā Marija viesojās Spīdolas ģimnāzijā, lai dalītos ar savu pieredzi un pastāstītu par savu uzņēmumu komercklašu audzēkņiem. Viņa šobrīd ir Latvijas jaunuzņēmumu centra TechHubRiga pārstāve un TechChill bezpeļņas organizācijas vadītāja. TechChill ir izveidota 2011. gadā ar mērķi attīstīt Latvijas jaunuzņēmumu kopienu. TechHub palīdz jaunuzņēmumiem uzņemt pareizo kursu un atsperties tālākai izaugsmei. Tiek rīkoti dažādi pieredzes apmaiņas pasākumi, tikšanās ar speciālistiem – juristiem, mārketinga speciālistiem, tiek sniegts atbalsts arī investoru, potenciālo klientu piesaistē.   

     Marija Ručevska ir mūsu skolas absolvente, kura popularizē Jelgavas vārdu Latvijā un ārvalstīs, jo  tieši viņa jau sesto reizi organizēja Rīgā vienu no nozīmīgākajiem Baltijas start–up pasākumiem — ikgadējo konferenci «TechChill 2017». Tā norisinājās no 9. līdz 10. februārim  Latvijas Nacionālajā bibliotēkā un pulcēja vairāk nekā 40 runātājus, iedvesmojošus nozares līderus no visas pasaules, kā arī 50 investorus, biznesa eņģeļus un tūkstoti apmeklētāju, kuru vidū bija uzņēmēji, studenti, tehnoloģiju interesenti un mediju pārstāvji.  «TechChill» vadītāja Marija Ručevska atzina, ka viņas mērķis ir rīkot šo konferenci kā platformu ideju apmaiņai un kontaktu dibināšanai.

Krūmiņa Diāna 8.kom

Kategorija(s): Konkursi

Nav komentāru

Komentāri šim ierakstam ir slēgti.