Jelgavas Spīdolas ģimnāzijas absolvents, kas ar savu darbu popularizējis skolas un Jelgavas vārdu Latvijā.

    Ralfs Rogaļevs ir Jelgavas Spīdolas ģimnāzijas absolvents un šobrīd  studē RTU mehatroniku. Paralēli studijām Ralfs turpina attīstīt savu vidusskolas laikā izveidoto skolēnu mācību uzņēmumu “Light-Up”, Viņš izceļas ar augstiem panākumiem mācībās un uzņēmējdarbībā. Ralfs ir ļoti radošs, kuram padodas mūzika un dejas, fizika un inženierzinātnes. Ralfs ir arī pasniedzējs robotikas pulciņā, kur kopīgi ar jauniešiem var realizēt dažādas radošas izdejas.

    Ralfs radīja SMU Light-Up, kad vēl mācījās 11. Klasē, kopā ar Elgaru Rihardu un Tomu Sutri, un toreiz mēs uzreiz nolēmām, ka šis projekts būs mūsu topošais uzņēmums. Ralfs stāsta: „Jau pirmajā SMU tirdziņā ieguvām simpātiju balvu – Uz zināšanām balstīts produkts, par ko bijām patiesi priecīgi. Tad piedalījāmies biznesa ideju konkursā Biznesa ekspresis, ko atradām pēc ekonomikas skolotājas Intas Jorniņas ieteikuma. Ilgs gatavošanās process nesa uzvaru un starta kapitālu tālākai SMU darbībai. Mēs to dēvējam par Light-Up pirmssēklas investīciju, jo viss, kas uz to brīdi mums bija, – ideja un daļēji strādājošs prototips, lai parādītu, ka kaut kas tāds vispār ir iespējams. Tālāk sekoja daudz darba pie produkta izstrādes, bet nepaguvām īsti paspēt līdz nākamajam SMU gadatirgum. Žūrijai prezentējām vēl aizvien daļēji pabeigtu prototipu, kurā bija iebūvētas pāris jaunas “fīčiņas”. Bet arī šajā tirdziņā ieguvām nomināciju – Inovatīvākais produkts. Tad sekoja liels darbs pie mūsu vizuālā tēla un vēstījuma, lai spētu sevi pareizi pasniegt. Tāpat neizpalika arī produkta tālākā attīstība, kam bijām piesaistījuši Aleksi Šteinburgu, kas vēl aizvien ir mūsu galvenais programmētājs un lietotnes veidotājs. Pēc pāris nedēļām pienāca arī Starptautiskais gadatirgus, kas norisinājās Rīgā. Jāatzīst, ka tas, manuprāt, ir vislabāk organizētais un lielākais starptautiskais gadatirgus, kādu esmu apmeklējis. Patiešām ir jācenšas tikt uz šāda mēroga festivālu. Turklāt arī šeit mums izdevās iegūt vienu no septiņām nominācijām – Most innovative product. Vēl tagad atceros, ka bijām bezgala priecīgi par jau sasniegto, bet tikpat gatavi cīnīties par 1. vietu Latvijas SMU finālā. Diezgan grūti bija apvienot mācības 12. klasē ar SMU. Latvijas finālam gatavojāmies vēl vairāk nekā iepriekš – tika noslīpētas visas nianses. Protams, neiztikām arī bez neveiksmēm – produkta tā brīža prototips vēl aizvien nebija pilnībā funkcionējošs. Riskējām un centāmies pārliecināt žūriju par to, ka tas viss ir iespējams un mums nepieciešams tikai pavisam nedaudz, lai produkts pilnībā strādātu… Laikam tā bija mūsu pārliecība, nerimstošā degsme un kompetence, kas uzrunāja žūriju, jo rezultātā ieguvām 1. vietu Latvijas finālā un ceļazīmi uz Eiropas finālu Briselē.”

   Tagad Ralfa uzņēmums „Light-Up“ ražo un pārdod no koka veidotas kubveida lampas – modulāras un unikālas gaismas ierīces mājām, dzīvokļiem un ofisiem. Produkta lielākā priekšrocība ir tā modulārais dizains, ko var pielāgot savām. Gaismas objektus iespējams pārveidot dažnedažādās kombinācijās, jo tie ir savstarpēji sastiprināmi ar magnētu palīdzību. Kuba rāmis ir ražots no koka un apgaismojumam tiek izmantotas LED tehnoloģijas vēlmēm. Produktam piemīt arī “gudrās” funkcijas. Gaismu var izslēgt un ieslēgt, izmantojot mobilās lietotnes, kas ļauj arī mainīt gaismas krāsu un gaismas spilgtuma intensitāti katram kubam individuāli.” Ar šo produktu Ralfs popularizē skolas un Jelgavas vārdu Latvijā.

Barovska Anete (8.v)

Kategorija(s): Konkursi

Nav komentāru

Komentāri šim ierakstam ir slēgti.