Erudīcijas spēle par Jelgavas pilsētu 4. un 5. klašu skolēniem

2018.gada 21. un 22.martā mēs, Jelgavas Spīdolas ģimnāzijas skolnieces, Vitnija Vilciņa un Līva Elizabete Lāce, devāmies uz Jelgavas 4.sākumskolu un iejutāmies skolotāju lomā, sākumskolas klašu skolēniem vadot erudīcijas spēli par Jelgavu. Spēle tika veidota mūsu projekta darba ietvaros, un tās mērķis bija izglītot 4. un 5.klašu skolēnus par Jelgavas pilsētu.

Spēles pamata ideja bija: katras klases skolēniem jāsadalās 6 vienlīdzīgās grupās, kuru dalībnieki kopīgi domā atbildes uzdevumiem.

Mūsu veidotajā spēlē bija 3.uzdevumi:

1) Tika lasīts informējošs teksts par tēmām: Jelgavas personības, kultūra, ģeogrāfija un vēsture, seko prezentācija ar jautājumiem, uz kuriem atbild klasē izveidotās komandas (ar šo spēli vispirms vēlējāmies pastāstīt faktus par Jelgavu sākumskolas skolēniem un nostiprināt zināšanas.

2) skolēni dziedāja dziesmu par Jelgavu: “Satiksimies Jelgavā” un tad dziesmas vārdu darbu lapās ievieto trūkstošos vārdus;

3) skolēniem bija iespēja plakātā ar gadaskaitļiem par Jelgavas vēsturi pārbaudīt savas zināšanas;

21.martā spēli vadījām sešām ceturtajām klasēm, bet 22.martā – piecām piektajām klasēm. Projekts ir veidots sadarbībā ar Jelgavas 4.sākumskolas sociālo zinību skolotāju Dinu Sēju, mūsu projekta vadītāja ir skolotāja Gunita Smiltāne. Mūsu lielie palīgi projekta realizācijā bija klasesbiedri un audzinātāja.

Mēs vēl realizēsim erudīcijas spēli par Eiropu, kas, mūsuprāt, ir plašāks un sarežģītāks temats. Ceram, ka mums veiksmīgi izdosies izglītot arī 6.klašu skolēnus un padarīt to dienu interesantāku!

Kategorija(s): Soc. aktivitātes

Nav komentāru

Komentāri šim ierakstam ir slēgti.