Karjeras attīstības atbalsta pasākumi

8v_Tervete_karjera31. maiju, 2016./2017. mācību gada pēdējo dienu, mēs – 8.v klase veltījām mācību ekskursijai “Profesijas, kas saistītas ar darbu mežā” dabas parkā Tērvetē. Mācījāmies “Zaļajā klasē”: sadalījāmies piecās komandās, katra no tām aktīvi darbojās un izzināja konkrētu tēmu (meža apsaimniekošana, klimats un koksne, apaļo kokmateriālu uzmērīšana, meža atjaunošana, koka mūžs). Pēc tam pārējiem klasesbiedriem stāstījām par uzzināto un kopīgi meklējām atbildes uz dažādiem jautājumiem. Vēlreiz pārliecinājāmies, ka mežā strādā dažādu profesiju pārstāvji (mežsargi, mežkopji, taksatori, dažādu transportlīdzekļu vadītāji, vides eksperti… ), savukārt Tērvetes dabas parkā – populārā rekreācijas teritorijā – ir nepieciešami arī gidi, informācijas centra darbinieki, kasieri, šoferi, pavāri, apkopēji, galdnieki, koktēlnieki u.c.; turklāt katrā profesijā ir vajadzīgas atšķirīgas zināšanas un prasmes. Mums noderēja matemātikas, ģeogrāfijas, bioloģijas, vides skolas nodarbībās gūtās iemaņas, prasme loģiski domāt, strādāt komandā un prezentēt paveikto.

Paldies dabas parka darbiniecēm par interesanto mācību stundu! Priecājāmies arī par mūsu skolas karjeras konsultantes I.Deņisovas klātbūtni!

DSC_0530 (2)Mācību gada beigās karjeras attīstības atbalsta pasākumu – mācību ekskursiju dabas parkā Tērvete apmeklēja arī 7.soc un 7.v klase, bet 10.kom klase devās uz lauku māju “Caunītes”, kur guva ieskatu uzņēmuma vadītāja darba prasmēs, iepazinās ar lauku tūrismu un cepa maizi pēc latviskām tradīcijām.

Interesants un izzinošs karjeras atbalsta pasākums notika 7.kom klasei Svētes maizes ceptuvē, kur skolēni iepazinās ar maizes cepšanas procesu un maizes cepšanā iesaistīto profesiju pārstāvjiem, kā arī pašrocīgi izveidoja savu maizes kukulīti.

Kategorija(s): Projekti, Vid. aktivitātes

Nav komentāru

Komentāri šim ierakstam ir slēgti.