Kultūras kanons

01 (2)

Par ikgadēju tradīciju kļuvusi Spīdolas dalība Latvijas Kultūras kanona konkursā, un kā katru gadu, arī šogad mēs, Rēzija Madara Fridrihsone (12.soc.), Ieva Laila Kalniņa (12. kom.), Jānis Ēriks Grūtups (11.kom.), esam domājuši lielas domas un darījuši lielus darbus.

02Latvijas Kultūras kanona konkursa finālistu uzdevums bija radīt unikālu spēles prototipu, kas spētu ne vien aizraut, bet arī kļūt noderīgs, sagaidot Latvijas simtgades svētkus. Par mūsu komandas spēles galveno ideju kļuva viens no  simtgades lozungiem: “Katram savu tautastērpu!’’, tādēļ arī spēlētāju galvenais uzdevums – iegūt trūkstošos tautastērpu elementus, izpildot radošus uzdevumus, darbības un atbildot ar Latvijas kultūru saistītus jautājumus. Par spēles uzvarētāju kļūst spēlētājs, kurš pirmais ieguvis trūkstošos elementus un atcerējies vārdus: ”Gulbīti, gulbīti, kustini kājiņas, ved mani uz laimīgo zemi!’’
Spēles centrs ir viensēta, tā ir vieta, kur spēlētāji savu ceļu sāk, un mājas, uz kurām atgriežas, jo tieši tā ir vieta, kur radušies vairāki mūsu kultūras elementi, tai skaitā minētais tautastērps.

24. februārī Gaismas pils jeb Latvijas Nacionālās bibliotēkas smailē norisinājās konkursa fināls, kurā Spīdolas komanda tika apbalvota ar pirmās kārtas diplomu, vēl jo vairāk, tika atzīts, ka tieši mūsu spēle Kultūras kanona vērtības aptver visveiksmīgāk.

Esam lepni par paveikto un priecājamies par savu dāvanu Latvijai tās simtgadē, jo apzināmies, ka esam tie, kuri ar saviem darbiem un domām veido valsts dzīvo kultūru un tās mantojumu.

Lielu paldies sakām 10. soc. klases skolniecei Vitnijai Vilciņai un meitenēm, kas darbojās viņas vadībā, par aktīvu iesaistīšanos spēles laukuma veidošanā! Tāpat arī sūtām sveicienus skolotājai Litai Vēverei, kura turēja roku uz pulsa un mudināja mūs iet līdz galam! Paldies ikvienam, kas bija ar mums un neļāva apstāties!

Gara spēku un veiksmīgu cīņu ar radošajām mokām vēlot,

Kultūras kanona komanda

Kategorija(s): Konkursi

Nav komentāru

Komentāri šim ierakstam ir slēgti.