„Profesiju dienās skolēniem”

Profesiju-dienas-Grindeks-22_02-17

Jelgavas Spīdolas ģimnāzijas skolniece Milāna Pālēna

iepazīstas ar reģistrācijas dokumentācijas izstrādes speciālista profesiju AS „Grindeks”

Jau astoto gadu mērķtiecīgākie Latvijas 9.-12. klašu skolēni ar padziļinātu interesi par ķīmiju un ar to saistītajām zinātnēm piedalās AS „Grindeks” rīkotajās „Profesiju dienās skolēniem”. No 177 skolēnu pieteikumiem no vairākām Latvijas pilsētām un reģioniem tika izvēlēti 40 projekta dalībnieki, kuru vidū ir arī 11. klases skolniece Milāna Pālēna no Jelgavas Spīdolas ģimnāzijas.

Milāna stāsta, ka viņa ir ieinteresēta eksakto zinātņu apguvē, tāpēc iespēja piedalīties AS „Grindeks” rīkotajās „Profesiju dienās skolēniem” ārkārtīgi ieinteresēja skolnieci. „Savā skolā es aktīvi iesaistos profesiju nedēļas aktivitāšu plānošanā un organizēšanā, īpaši pievēršoties it visam, kas saistīts ar dabaszinātnēm,” stāsta Milāna, „tāpēc es gribēju uzzināt, kādi ir zāļu reģistrācijas dokumentācijas izstrādes speciālista ikdienas darba pienākumi veiksmīgā farmācijas uzņēmumā. Ļoti vēlējos tuvāk iepazīt starptautiska mēroga farmācijas uzņēmumu.” Meitene stāsta, ka diena uzņēmumā „Grindeks” pagāja negaidīti interesanti un aizraujoši, un norāda, ka šī pieredze motivēs viņu vēl vairāk pievērsties ķīmijas priekšmetam skolā.

AS „Grindeks” vecākā reģistrācijas dokumentācijas izstrādes speciāliste Kristīne Līckrastiņa: „ Milāna uzzināja par zāļu reģistrācijas dokumentācijas izstrādi, kāpēc šī dokumentācija ir nepieciešama un kāpēc mēs, „Grindeks”, to iesniedzam katrā valstī, kur reģistrējam zāles. Milāna uzzināja, kā mēs pārraugām zāļu reģistrācijas procesu un kā pierādām zāļu kvalitāti, drošību un efektivitāti.”

„Profesiju dienas skolēniem” šogad norisinās no 8. februāra līdz 8. martam. Projekta laikā „Grindeks” piedāvā iepazīt vienpadsmit profesijas, kas pārstāvētas farmācijas uzņēmumā.

Par „Grindeks”

„Grindeks” ir starptautisks, vertikāli integrēts farmācijas uzņēmums Baltijas valstīs. Galvenie darbības virzieni ir oriģinālproduktu, patentbrīvo medikamentu un aktīvo farmaceitisko vielu pētniecība, izstrāde, ražošana un pārdošana. Vidējais darbinieku skaits koncernā – apmēram 1000 darbinieku. Vairāk nekā 73% darbinieku ir augstākā izglītība.

„Grindeks” sadarbība ar Latvijas izglītības iestādēm turpinās jau daudzus gadus, un 2016. gadā mācību praksi „Grindeks” izgāja 60 studenti.

Vairāk informācijas par uzņēmumu – www.grindeks.lv

Kategorija(s): Karjera

Nav komentāru

Komentāri šim ierakstam ir slēgti.