Erasmus+ projekts “Sharing competencies in entrepreneurial learning, connecting theory with practice”

01

Š.g. 22.-28. janvārī mēs, 10. kom klases skolēni, Zane Maksīne Cunska, Roberts Dancis un Gunda Oja kopā ar skolotājām Elīnu Ēdoli un Intu Jorniņu bijām Itālijā un piedalījāmies internacionālā projektā. Šajā projektā satikās 5 valstu(Itālija, Grieķija, Latvija, Igaunija, Īslande) skolēni un skolotāji ar mērķi izveidot starptautiskus skolēnu mācību uzņēmumus.

02

Pirmā diena tika pavadīta ceļā. Lidojām uz Frankfurti un pēc tam no Frankfurtes uz Neapoli. Neapolē bija brīnišķīgs laiks, sajutām pavasari, tikko ieradušies no ziemas ieskautās Latvijas. Priecājāmies par palmām, augstajiem, sniegotajiem kalniem, citronkokiem, sauli. Pēc tam braucām uz projekta norises vietu- Lioni. Mūs sagaidīja viesģimenes, devāmies uz viņu mājām. Katrs dzīvojām citā ģimenē. Turpmākās dienas laiku pārsvarā pavadījām skolā, prezentējām savu valsti, komandu, izvēlējāmies projekta logo, meklējām partnerus skolēnu mācību uzņēmumiem, dalījāmies ar idejām, iepazinām projekta dalībniekus. Vakaros notika dažādas aktivitātes, bieži vien vakariņojām restorānos, tikāmies vai arī vienkārši pavadījām laiku ar savu viesģimeni. Ekskursiju dienās bijām tādās skaistās pilsētās kā Pompejā un Salerno, baudījām dabu, ēkas, vecpilsētu, iepirkāmies. Uzzinājām daudz ko jaunu, vēl tuvāk iepazinām cits citu. Apmeklējām arī 2 veiksmīgus itāļu uzņēmumus.

03

Tomēr jāatzīst, ka ne viss vienmēr bija lieliski, saskārāmies arī ar grūtībām. Bieži vien bijām nosaluši, dažreiz bija grūti saprasties ar mazliet citādi domājošajiem itāļiem, bija jāpierod pie viņu laika uztveres, ierdumiem. Cita kultūra, cita vide. Bet, lai nu kā, tā bija neaizmirstama, vērtīga pieredze, un šis projekts turpinās! Drīz jau citi skolēni dosies uz Grieķiju un īslandi.  Par Itāliju mēs varētu teikt tā:”Šajā valstī cilvēki prot gatavot ļoti garšīgu ēdienu, īpaši garšīgi tur ir kruasāni. Laiks, plānošana un angļu valoda itāļiem ir trīs ne īpaši nozīmīgi jēdzieni. Cilvēki ir ļoti draudzīgi, atvērti, viesmīlīgi un runātīgi. Tā ir īpaša un skaista valsts.’’

04

Iesakām visiem skolēniem meklēt un izmantot iespējas! Piedalieties projektos, konkursos u.c. Attīstiet un pilnveidojiet sevi, krājiet pieredzi, padariet dzīvi interesantāku!

Kategorija(s): Kom.aktivitātes, Projekti

Nav komentāru

Komentāri šim ierakstam ir slēgti.