Konkurss “Pilna doma”

logo

Baltijas Mediju izcilības centrs ar Britu padomes finansiālu atbalstu aicina Latvijas vidusskolu audzēkņus un viņu pedagogus piedalīties jaunā mediju pratības projektā – konkursā “Pilna doma”.

Sadarbībā ar Latvijas vadošajiem žurnālistiem un Valsts izglītības satura centru esam  sagatavojuši mācību materiālus mediju pratībā – videolekcijas par dažādām žurnālistikas tēmām un žanriem, kā arī piemērus un uzdevumus to labākai izpratnei.

Mācību materiālus piedāvājam izmantot pēc izvēles sociālo zinību priekšmetu stundās vai interešu izglītībā, piemēram, žurnālistikas pulciņos vai debašu klubos.

Pēc to apgūšanas aicinām vidusskolēnus izmēģināt sevi žurnālistikā un piedalīties konkursā, iesūtot vērtēšanai pašu sagatavotu materiālu – video/audio sižetu, rakstu, infografiku, komiksu vai citu žurnālistikas darbu par sev aktuālu tēmu.

Iesūtītos darbus vērtēs Latvijas labākie žurnālisti un mediju eksperti. 20 labāko darbu autorkomandas aicināsim uz vērienīgu noslēguma pasākumu Latvijas Nacionālajā bibliotēkā šā gada 19.maijā, bet 10 uzvarētājkomandas saņems iespēju piedalīties Latvijas Televīzijas, Latvijas Radio un sabiedrisko mediju portāla LSM žurnālistu vadītās meistardarbnīcās šo mediju redakcijās Rīgā.

Pedagogus, kurus piedāvājums ieinteresējis, aicinām piedalīties projektam veltītā seminārā – 16. februārī Rīgā vai 17. februārī Daugavpilī.

Videolekcijas un mācību materiāli pieejami projekta mājas lapā pilnadoma.lv Tur meklējiet arī projekta nolikumu, informāciju par konkursu un pieteikšanos semināram.

Evita Puriņa

evita.purina@baltic.media

tel. 28664508

Kategorija(s): Konkursi

Nav komentāru

Komentāri šim ierakstam ir slēgti.