Žetonvakaru gaidot…

Žetonvakaru gaidot…

Tveršana

Vārds “žetons” cēlies no franču valodas vārda jeton un reizē ar skanīgo līdzskani “ž” ieskandina svētku un neviltotu piederības sajūtu, jo tieši tāds ir tā uzdevums – atzīmēt nozīmīgu notikumu un norādīt uz tā nēsātāja piederību kam sevišķam. Jau pēc aptuveni 10 dienām mēs, divpadsmitie soči, svinēsim divpadsmito klašu Žetonu vakaru, kas ir kā simbols mūsu piederībai Jelgavas Spīdolas ģimnāzijai un tās gaišajiem prātiem.

,,Žetonvakars pagaidām šķiet kaut kas mistisks, jo tā līdz galam arī nevar saprast, kādi brīnumi tur notiks,” tā par savām sajūtām stāsta Zanda Jākobsone, ,,pievienojos šim sajūtu vilnim, jo zinu, ka sajūta, kas iesvilpos ausīs brīdī, kad pirkstus skars gredzens ar Spīdolas logo, būs ne vien mistiska, bet visnotaļ arī neaizmirstama.

Savukārt Ksenija Šikalova, Elīna Kopteļeva un Elīza Liekna, daloties savos iespaidos, atklāja, ka izjūt patīkamu satraukumu un ar vislielāko prieku gaida svarīgo notikumu. Netika slēpta arī sajūsma un nepacietība ieraudzīt un beidzot sajust tik ilgi gaidīto žetona gredzenu.

“Manas sajūtas, gaidot Žetonu vakaru, ir ikdienišķas, bet es zinu, ka noteikti sajutīšu  atbildību, saņemot žetonu,” atklāj Katrīna Sproģe, viena no galvenajām šī gada absolventu sienas veidotājām un saukļa “Nav viegli būt jaunam. Bet skaisti ir būt!” idejas autore. “Jaunība man ir mājas bēniņi, kur glabājas  mantas, nevajadzīgas un arī tādas skaistas, par kurām biju aizmirsusi. Jo vairāk attālinos no bērnības, jo vairāk vēlos  atpakaļ. Jaunība nozīmē pieredzi.”

Taču Kima Maskovska akcentē, ka “jaunība ir skaista, jo tā ir krāšņi piepildīta ar neparedzamiem notikumiem,  mulsinoša, spontāna, sarežģīta, pārbaudījumiem pārpildīta.  Laiks, kad šķiet, ka iespējams ir viss, un iespēju ir tik neskaitāmi daudz. Laiks, kad sirdī iedegas entuziasma liesma un šķiet, ka spēj aptvert visu pasauli”.

Silti solām nekad neizdzēst savu entuziasma liesmu un saglabāt radošo gaišumu, kas gluži kā stingrs apsargs pie kluba ieejas durvīm vienmēr apšaubīs ciparus pasē.

Nezūdošu jaunības sparu vēlot un Žetonvakaru gaidot,

divpadsmitie soči.

Kategorija(s): Bez tēmas, Soc. aktivitātes

Nav komentāru

Komentāri šim ierakstam ir slēgti.