„Global inclusion awards”

2016

Šī gada 28. novembrī mūsu skolas 12.komerczinību klases skolēni Ieva Laila Kalniņa un Ralfs Rogaļevs kopā ar skolotāju Intu Jorniņu viesojās Stokholmā, Zviedrijā. Viņi bija saņēmuši ielūgumu uz CYFI (Child and youth  finance international) organizēto „Global inclusion awards” apbalvošanas ceremoniju.

Apbalvošanas ceremonijā tika godināti tie, kas sasnieguši izcilību un demonstrējuši inovācijas finanšu un sociālajā izglītībā. Tie, kas veicinājuši finanšu pratību un uzņēmējdarbības atbalstu bērniem un jauniešiem reģionālajā, nacionālajā un starptautiskajā līmenī.

Šogad apbalvojumiem tika iesniegti vairāk nekā 500 pieteikumi, taču tika izvirzīti 54 finālisti 6 nominācijās, starp kuriem pirmo reizi CYFI organizācijas pastāvēšanas vēsturē tika izvirzīts kāds projekts no Baltijas valstīm – Ievas Lailas Kalniņas izvirzītais Latvijas un Jelgavas Spīdolas ģimnāzijas „Euro run”.

Atgādināsim, ka visu pagājušo mācību gadu „Euro run” projekta ietveros 8 mūsu skolas skolēni  Laura Staļģevica, Toms Jēkabs Kagainis, Līga Astra Kalniņa, Rainers Vorslavs, Helēna Juta Sarkisjane, Roberts Hercs, Ieva Laila Kalniņa un Ralfs Rogaļevs devās izbraukumos pa dažādām Latvijas pilsētām. Viņi kopā ar Latvijas Bankas un „naudasskola.lv”  pārstāvjiem apciemoja 62 skolas, novadot 114 mācību stundas 3080 skolēniem un 17 seminārus 355 skolotājiem.  Katrā 40 minūšu stundā bērni mācījās par naudu un tās drošību inovatīvā un interesantā veidā.

„Euro run” projekts tika izvirzīts par finālistu nominācijā „Outstanding Youth Economic Citizenship Award” līdzās projektiem no Nigērijas, Ugandas un Peru.

Dienā  jaunieši piedalījās darbnīcās un diskusijās  Royal Coin cabinet ar banku un finanšu iestāžu pārstāvjiem no visiem pasaules kontinentiem , taču vakara apbalvošanas ceremonija notika  Stockholm city hall  zelta zālē, kur spīdolieši tika paziņoti par pasaules balvas ieguvējiem kategorijā „Outstanding Youth Economic Citizenship award”

Kategorija(s): Kom.aktivitātes, Projekti

Nav komentāru

Komentāri šim ierakstam ir slēgti.