Zinību dienā

bilde

Zinību dienā – 1.septembrī visi Jelgavas Spīdolas ģimnāzijas skolēni un skolotāji tikās pie Ģ. Eliasa mākslas muzeja, lai uzsāktu jauno mācību gadu un ar lepnumu par Latviju turpinātu sasniegt augstus rezultātus daudzās jomās. Muzejā notika svinīga jauno (7. un 10.kl.) skolēnu uzņemšana. Iznākot no muzeja, viņus sagaidīja pārējie spīdolēni svinīgajā pasākumā, kurā spēka vārdus un laba vēlējumus teica gan Spīdolas ģimnāzijas direktore I. Vilkārse, gan skolas parlamenta prezidente I.L. Kalniņa, Jelgavas pilsētas deputāts J. Strods, gan LLU profesore B. Rivža, gan absolvents O. Tabūns. Šis mācību gads sākās arī ar Zaļā karoga uzvilkšanu mastā pie skolas, pavēstot, ka mums ir svarīga Latvijas dzīvā daba. Tad notika tradicionālais gājiens  cauri pilsētai uz skolu un klases stunda.

7. soc. skolniecei Undīnei Lejējai  1. septembra pasākumā bija svētku sajūtas un uztraukums. Lai gan mācības bija jāuzsāk pilnīgi jaunā skolā un vidē svinīgums un piederības,kopības sajūta radīja  vēlmi mācīties un pierādīt sevi. Tagad Undīne apgalvo, ka “viss ir nokārtojies, skolā ir rosīga atmosfēra, uzsākt pilnvērtīgas mācības palīdz draudzīgie klasesbiedri”.

Arī Mārtiņš Mārcis Gelažis, uzsākot mācības 10. soc. klasē Jelgavas Spīdolas ģimnāzijā, piedzīvoja radikālas pārmaiņas, kas sākās ar tikšanos Academia Petrina, nevis pie skolas, kā ierasts citur. Mārtiņš ir sajūsmā par visām skolas tradīcijām, arī par 1. septembri. Lai gan mācās vēl tikai dažas dienas, neko nenožēlo, mācību programma izvēlēta ar tālāku domu un virzību nākotnei. Skolēns priecājas, ka klases kolektīvs pamazām atmaigst, saliedējas un  ar nepacietību gaida Spīdolas tradicionālo  sporta dienu Vilcē – Zaķu pļavā, lai kopīgiem spēkiem gūtu labus rezultātus, kā arī saliedētos par spēcīgu kolektīvu.

Silvija Mītniece 11.kom.

Kategorija(s): Bez tēmas

Nav komentāru

Komentāri šim ierakstam ir slēgti.