^E26DCED53CECC35247233C2767700023C219BCA77F16FC2E5A^pimgpsh_fullsize_distr

27. aprīlī Jelgavas Spīdolas ģimnāzijas koris devās savā ilgi gaidītajā braucienā uz jaunatnes koru festivālu Nērpeltē, Beļģijā. Festivāls nelielajā pilsētiņā ir stipra tradīcija, un, kā izrādās, norisinājās jau 64. reizi. Draudzīgajā Beļģijas pilsētā satikās kori no  gandrīz 30 dažādām pasaules valstīm, ne velti viens no konkursa galvenajiem mērķiem ir veicināt jauniešu mīlestību pret mūziku un saliedēt, par to vēstī arī obligātā konkursa dziesma “Friendship”.  Svarīgi piebilst, ka mūsu skolas koris  bija vienīgais valsts pārstāvis.

Ceļā uz Beļģiju koristi apskatīja vairākas kultūrvēsturiski nozīmīgas vietas. Devāmies pastaigā pa Varšavas vecpilsētu, apskatījām Berlīnes centru, ar tā iespaidīgajām vēstures relikvijām, pabijām arī Āhenē un Ķelnē, kur iepazinām Vācijas kultūru un apskatījām iespaidīgās gotikas un romānikas stilā celtās katedrāles un bazilikas. Spīdolas koristi ceļā uz festivāla vietu nakšņoja arī Nīderlandes pilsētā Mārstrihtā – pilsētā, kurai  cauri plūst Māsas upe.

Nērpeltē mūs viesmīlīgi uzņēma pasākuma organizatori un brīvprātīgie gidi, kuri izrādīja pilsētu un iepazīstināja ar pasākuma norisi. Tā kā festivālā piedalījās kori no gandrīz 30 valstīm, konkurence bija sīva, taču Latvija tika godam pārstāvēta un Jelgavas Spīdolas koris guva pirmo pakāpi. Žūrijas locekļus  pārsteidza un aizrāva mūsu  krāšņums un skanīgais izpildījums. Priekšnesumu veidoja 6 dziesmas,  no kurām 5 tika izpildītas latviešu valodā.

Iespēja piedalīties tik plaša mēroga konkursā bija milzīga pieredze, un, par spīti grūtībām, ikkatrs no mums juta gandarījumu par ieguldīto darbu.  Šis gads un sūrais darbs ir saliedējis mūs kā kolektīvu un dāvājis iespēju padziļināti iepazīt mūzikas pasauli. Esam ļoti priecīgi un pateicīgi gan par skolotāju ieguldīto darbu, gan skolas ticību mūsu spēkiem.

Jau nākamajā mācību gadā turpināsim savu  izaugsmi un gaidīsim jaunus entuziastus, kuri mūziku jūt ne vien ar prātu, bet arī sirdi!

Kategorija(s): Konkursi

Nav komentāru

Komentāri šim ierakstam ir slēgti.