Spīdolieši iestāda vairāk kā 1000 kokus nākotnei!

IMG-20160428-WA0012

28. aprīlī 9. soc un 9.kv klases kopā ar skolotājām Kristu Zegneri, Kristīni Priedi un Daigu Bukonti devās uz Kalnciemu, lai kopīgi stādītu mežu Mežu dienu 2016 ietvaros. Meža dienas rīko Latvijas valsts meži ar mērķi veicināt cilvēku izpratnes veidošanu par mežu un meža nozari.

Rīta pirmā daļa tika pavadīta izglītojoties par mežsaimniecības procesiem, kā arī bija iespējams praksē aplūkot dažāda vecuma kokaudzes un apgūt meža stādīšanas tehnoloģiju. Pēc zināšanu ieguves skolēni ļoti atbildīgi ķērās klāt pie meža stādīšanas un ātri vien sastādīja vairāk nekā 1000 priedītes.

IMG_20160428_113517

Pēc padarītā darba skolēni novērtēja Latvijas valsts mežu sarūpēto tēju un gardās maizītes pie ugunskura.

Pēc koku stādīšanas 9. kv klases skolnieki Kristers Bogdans un Kārlis Strēlnieks atzina, ka diena bijusi interesanta un izdevusies. Līdzīgi uzskata arī puišu klases biedri Kristīne Krastiņa un Adrians Aloizs Dumpis, kuriem vērtīga šķita iegūtā informācija par koka dzīves ciklu un nozīmi cilvēka dzīvē, kā arī paša mežsaimnieka atziņas.

Liels paldies Klīves meža iecirkņa vadītājam Gunāram Blūmam par izzinošo stundu mežā, praktiskajiem padomiem un viesmīlīgo uzņemšanu mežā.

Paldies visiem skolēniem, kuri piedalījās. Uz tikšanos nākamajās vides aktivitātēs!

Kategorija(s): Vid. aktivitātes

Nav komentāru

Komentāri šim ierakstam ir slēgti.