“Eiro skrējiens”

25649606393_dea4235123_z

4.aprīlī Latvijas Bankā orisinājās sacensību “Eiro skrējiens” Latvijas fināls. Lai popularizētu sacensības “Eiro skrējiens” un palīdzēt skolēniem sagatavoties veiksmīgi atbildēt uz spēles jautājumiem par eiro banknotēm un monētām, Latvijas Banka jau oktobra sākumā uzsāka izglītojošās izbraukuma nodarbības Latvijas vispārizglītojošās skolās, uz kurām kopā ar Latvijas Bankas pārstāvjiem devās Jelgavas Spīdolas ģimnāzijas skolēni – Laura Staļģevica, Ieva Laila Kalniņa, Līga Astra Kalniņa, Helēna Juta Sarkisjane, Krista Gaisa, Toms Kagainis, Ralfs Rogaļevs, Roberts Hercs un Rainers Vorslavs.

Pasākumu kopā ar Kasparu Zlidni vadīja Ieva Laila Kalniņa un Klāvs Košins.

“Ir labs teiciens – Latvija var! Jums, jaunieši, vienmēr jādzīvo sirdī ar šādu pārliecību. Neesam ne slikti, ne vāji, ne nezinoši,” sacīja Latvijas Bankas prezidents, akcentējot motivējošas skolu vides un uzcītīgu mācību nozīmi, kā arī vēlot bērniem vēl ne reizi vien nest Latvijas vārdu tālāk pasaulē. I. Rimšēvičs pauda cerību, ka ekonomikas mācību priekšmeta loma skolu programmā tiks stiprināta un par tautsaimniecības norisēm bērni tiks mācīti jau pamatskolā.

Svinīgajā pasākumā izskanēja arī jaunā grupas dziesma par eiro banknotēm.

Finālsacensībās piedalījās četru klašu komandas no trim skolām – Krustpils pamatskolas, Dzelzavas pamatskolas un Rīgas 34. vidusskolas. .

Visā eirozonā spēlei – sacensībām “Eiro skrējiens” reģistrējās 16 624 dalībnieki, no tiem visas noteikumos izvirzītās prasības izpildīja 4 594 spēlētāji.Šo sacensībām kvalificējušos spēlētāju vidū 31.9% jeb 1 464 spēlētāji bija no 22 skolām dažādos Latvijas reģionos.

Pirmo 100  visaugstākos punktus sacensībās uzrādījušo spēlētāju vidū 47 dalībnieki ir no Latvijas; pirmo TOP 10 spēlētāju visas eiro zonas sacensību spēlētāju vidū 9 spēlētāji ir no Latvijas, bet viss godpilnais uzvarētāju pjedestāls – tikai spēlētājiem no Latvijas.

Kategorija(s): Konkursi

Nav komentāru

Komentāri šim ierakstam ir slēgti.