Biznesa simulācijas spēlē «Traction»

12801462_978753002194525_2275409643600435684_n

Rīgas Tehniskās universitātes (RTU) Inženierekonomikas un vadības fakultātes rīkotajā  (RTU IEVF) biznesa simulācijas spēlē «Traction» godpilno trešo vietu ieguva Jelgavas Spīdolas ģimnāzijas skolēni Ralfs Rogaļevs un Linda Kamola, pārstāvot komandu «The guys». Kopumā spēlē, kas norisinājās angļu valodā, piedalījās 30 vidusskolu komandas no visas Latvijas, katra — divu skolēnu sastāvā.

«IEVF mērķis, organizējot izzinošu biznesa simulācijas spēli skolēniem, ir parādīt, ka ekonomika un uzņēmējdarbība ir interesantas un aizraujošas jomas, kurās stratēģiski domājoši un ambiciozi jaunieši var pārbaudīt paši sevi. Līdzīgi kā reālajā dzīvē, katrā spēlē ir riska elements. Saprātīgs un pārdomāts risks, adekvāts situācijas izvērtējums, atbildība un uzņēmība – šis komplekss ir neatņemama biznesa vides daļa. Mūsdienu jaunieši ir talantīgi, radoši jauniem izaicinājumiem, tieši tāpat kā IEVF. Tādēļ mēs piedāvājam vidusskolēniem mazu ieskatu lielajā biznesa pasaulē. Varbūt šodien biznesa spēli spēlē kāds no nākotnes pasaules līmeņa uzņēmējiem,» saka RTU IEVF dekāna vietniece mācību darbā profesore Inga Lapiņa.

«Uzņēmējdarbība padara pasauli labāku, jo jauni uzņēmumi ir ekonomikas dzinulis. Līdz ar to galvenais iemesls, kāpēc mēs esam radījuši spēli «Traction», ir mudināt jauniešus kļūt par uzņēmējiem. Turklāt šī spēle, tāpat kā citas simulācijas, mums sniedz pieredzi, kas normālos apstākļos iegūstama tikai daudzu gadu laikā,» stāsta viens no spēles «Traction» izstrādātājiem, kā arī uzņēmuma «Experiential Simulations» prezidents un izpilddirektors Džeimss Bouvens (James Bowen).

No RTU Inženierekonomikas un vadības fakultātes mājas lapas

Kategorija(s): Konkursi

Nav komentāru

Komentāri šim ierakstam ir slēgti.