Jelgavas Spīdolas ģimnāzija ir starp “Samsung Skola nākotnei” finālistiem

^45C5DE15985507468666C1EBEE6650947E08468A72210A2EC9^pimgpsh_fullsize_distrPiektdien, 22.janvārī, tika paziņoti programmas “Samsung Skola nākotnei” 15 finālisti, kas piedalīsies mācību programmā, kas paredz ieviest digitālo pārmaiņu projektus ar mērķi panākt aktīvāku skolēnu iesaisti un plašāku tehnoloģiju izmantošanu mācību procesā.

Gandrīz 300 pedagogi no visas Latvijas, piesakoties programmai “Samsung Skola nākotnei. Jaunais skolēns”, jauno gadu sāka ar apņemšanos mainīt skolēnu mācību paradumus un veicināt viņu sasniegumus šodien un nākotnē.

Kopumā projektā pieteicās 73 skolas no visas Latvijas – 15% no Rīgas un Rīgas reģiona, 25% no Vidzemes, 23% no Latgales, 12% no Kurzemes un 10% no Zemgales reģiona.

Pusfinālam tika izraudzītas 30 skolas, kas sīvā konkurencē 30 minūšu intervijās prominento žūriju iepazīstināja ar savu skolu, skolas komandu un plānoto pārmaiņu iniciatīvu. Jelgavas Spīdolas ģimnāziju projektā pārstāvēs direktore un kulturoloģijas skolotāja Ilze Vilkārse, direktora vietniece un informātikas skolotāja Marita Andersone, direktora vietniece, vācu valodas un mazā biznesmeņa skolotāja Dzintra Aploka un matemātikas un sociālo zinību skolotāja Margita Jirgensone.

“Samsung Skola nākotnei” programmā mācības notiks 15 skolu komandām jeb 60 skolotājiem un skolu direktoriem, kuriem programmas laikā būs jāgatavo digitālo pārmaiņu projekts. Lai veiksmīgi sagatavotu projektu, skolotāji programmas ietvaros apmeklēs piecus mācību moduļus, kuros uzzinās, kā komunicēt ar mūsdienu skolēnu un iesaistīt viņu mācību procesā, kā arī tiks iepazīstināti ar aktualitātēm izglītības jomā, digitālajām tehnoloģijām un to jēgpilnu izmantošanu. “Samsung Skola nākotnei” programmas vadītāja Baltijā Maija Āboliņa-Tomsone informēja, ka komanda ar ilgtspējīgāko digitālo pārmaiņu projektu, kas vērsts uz skolēnu sasniegumu veicināšanu, balvā saņems 10 000 eiro jaunākajām Samsung tehnoloģijām savai skolai.

https://www.youtube.com/watch?v=L2cMzERVcfA

Kategorija(s): Konkursi

Nav komentāru

Komentāri šim ierakstam ir slēgti.