Spīdolieši 2015.gada Pilsētas svētku pieņemšanā

Spīdolieši 2015.gada Pilsētas svētku pieņemšanā

IMG_0772_1

Īpašā Pilsētas svētku pieņemšanā, 27.maijā, tradicionāli tika sveikti Jelgavas skolēni par augstiem rezultātiem starptautiskā un valsts mēroga mācību olimpiādēs, zinātniski pētnieciskajos darbos un dažādos konkursos. Jelgavas domes priekšsēdētājs Andris Rāviņš pašvaldības Pateicības rakstus pasniedza 134 skolēniem, divām skolēnu komandām un 82 pedagogiem, kuri mudinājuši un palīdzējuši jauniešiem sasniegt augstus rezultātus.

Esam lepni, ka visvairāk sveicamo (44) bija tieši mūsu – Jelgavas Spīdolas ģimnāzijas skolēni 

Tāpat tika sveikti 19 Jelgavas Valsts ģimnāzijas, divi 2. pamatskolas, četri 3. sākumskolas, 13 Jelgavas 4. sākumskolas, septiņi 5. vidusskolas, 13 Jelgavas 4. vidusskolas, trīs 6. vidusskolas, 12 Jelgavas Amatu vidusskolas, divi Jelgavas bērnu un jauniešu centra «Junda», trīs Jelgavas Mākslas skolas, astoņi Jelgavas tehnikuma, pieci Jelgavas Tehnoloģiju vidusskolas un septiņi Jelgavas Mūzikas vidusskolas audzēkņi un viņu pedagogi.

Apbalvotie skolēni atzīst, ka ir patīkami par panākumiem saņemt vēl īpašu dāvanu. Jaunieši nenoliedz, ka vienu otru šī skolēnu olimpiāžu uzvarētāju pieņemšana mudina pacensties vairāk, lai būtu šo labāko vidū. Tas ir liels pagodinājums.

Kā viens no olimpiāžu rekordistiem ir mūsu Spīdolas ģimnāzijas skolnieks Mārtiņš Robežnieks.Viņš ieguvis 1. vietu valsts bioloģijas olimpiādē, 2. vietu Zemgales novada 6.- 9. klašu matemātikas olimpiādē, 2. vietu Latvijas Universitātes Ģeogrāfijas un Zemes zinātnes fakultātes Egila Birznieka Jauno ģeogrāfu skolas atklātajā ģeoloģijas olimpiādē, 2. vietu Latvijas atklātajā matemātikas olimpiādē. Mārtiņš žurnalistiem atzinis, ka pats nezin, kā tas īsti izdodas, taču galvenais ir vienmēr saglabāt mieru, «iedarbināt» loģisko domāšanu un svarīgi ir mācīties papildu ko jaunu. Mārtiņš uzsver, ka būt šajā pasākumā skolēnam ir liels pagodinājums un patīkami, ka tiek novērtētas ne tikai labās atzīmes, bet arī tas, ko skolēni dara ārpus skolas obligātās programmas. Mārtiņš un daudzi citi apbalvotie jaunieši atzīst, ka, lai tiktu pie šādiem rezultātiem, darbs ir ieguldīts milzīgs un, protams, paldies pedagogiem, kas palīdzējuši, iedrošinājuši un uzmundrinājuši.

«Esmu lepns ar jūsu padarīto, ar jūsu ieguldīto darbu. Paldies, skolēni, skolotāji un vecāki,» tā A.Rāviņš.

Paldies spīdolieši par mērķtiecību, centību un neatlaidību. Jūsu panākumi ir labākā mūsu skolas reklāma. Lai veiksme un panākumi arī nākošajā mācību gadā!

Ilze Vilkārse

Kategorija(s): Bez tēmas

Nav komentāru

Komentāri šim ierakstam ir slēgti.