Par projektu mūsu sadraudzības skolā Kaizerslauternā (Vācija)

349 311

Pavisam nesen, no 10.-17.septembrim,  Latvijas, Igaunijas, Vācijas skolu sadraudzības projekta ietvaros seši mūsu skolas skolēni un divas skolotājas devās uz Vāciju. Ceļu uz Kaizerslauternu Vācijā 10.septembra pēcpusdienā sāka skolotājas Ritma Tīrumniece un Maruta Gāle kopā ar Raiti Žebrovski un Gerdu Pootu (10.kom.), Kimu Maskovsku (10.soc.), Beatrisi Dinsbergu (10.v.), kā arī Rinātu Šaihulovu (11.v) un Kitiju Mirončuku (12.soc.). Vācijā viņi pavadīja piedzīvojumiem bagātu nedēļu, kuras laikā ne tikai iepazina dzīvi Vācijā, ieguva jaunus draugus, bet arī uzzināja daudz jauna par Albertu Šveiceru, kura vārdā nosaukta ģimnāzija Vācijā. Skolēni paguva arī vienu dienu kļūt par augu pētniekiem  Merlingeras viršu pļavās.

Projektā piedalījās 24 jaunieši- 6 latvieši, 6 igauņi un 12 vācieši, kuri savās ģimenēs  nedēļu uzņēma projekta dalībniekus no Igaunijas un Latvijas. Pirmajā projekta dienā dalībniekiem tika dota iespēja apmeklēt vietu, kur gan garīgi, gan fiziski slimie cilvēki spēj baudīt pilnvērtīgu dzīvi. Jauniešiem, spēlējot „Aklo futbolu”, tika dota iespēja redzēt, kā ir dzīvot bez vienas no mums tik ierastajām maņām. Piektdienā skolēni devās ekskursijā uz Francijas pilsētu Colmaru un Alberta Šveicera muzeju. Diena paskrēja gluži nemanot. Sestdiena un svētdiena bija atvēlēta izklaidēm kopā ar vācu ģimenēm, kad jaunieši devās kopīgā pastaigā pa Kaizerslauternu vai arī spēlēja boulingu, daži pabija arī netālajā vīna festivālā. Pirmdienā skolēniem bija darbs tuvākajā pļavā, kur nācās meklēt, pazīt un pētīt tajā esošos augus. Dienas otrajā pusē kopīgi diskutēja gan par Albertu Šveiceru, gan par nākamajām projekta dienām. Projekta noslēguma dienā- otrdienā kopīgi gatavoja maltīti un priekšnesumus noslēguma pasākumam, kur skolas vadībai un vecākiem prezentēja nedēļā paveikto un apskatīto. Pēdējā dienā Vācijā igauņiem un latviešiem tika dota iespēja piedalīties trīs mācību stundās un redzēt, kā mācās Vācijā.

Nedēļa paskrēja nemanot, un trešdienas pēcpusdienā bija jau laiks doties mājās. Visi ar nepacietību gaida nākamo gadu, kad būs pienācis laiks uzņemt viesus Latvijā!

Kategorija(s): Bez tēmas

Nav komentāru

Komentāri šim ierakstam ir slēgti.