Starptautiskais Skolēnu mācību uzņēmumu festivāls

1965504_734118203289622_6546053972296616084_o

Starptautiskais Skolēnu mācību uzņēmumu festivāls 7.-.9.aprīlī Rīgā notika jau sesto gadu. Tā mērķis ir nodrošināt Eiropas Skolēnu mācību uzņēmumiem praktiskās uzņēmējdarbības pieredzi starptautiskā līmenī, vienlaikus sniedzot iespēju Latvijas jauniešiem iedvesmoties uzņēmējdarbībai un gūt pieredzi no vienaudžiem citās valstīs. Festivālā piedalījās 85 skolēnu mācību uzņēmumi no 15 dažādām valstīm. Latviju parstāvēja 15 uzņēmumi un no tiem 3 bija no mūsu skolas. „Koka pulksteņi” (Nauris Hofmanis, Elvis Barkauskis, Madara Ivanova), „Charlotte” (Dārta Galiņa, Diāna Greiškāne, Ivonna Martuzāne, Luīze Marija Zalcmane) un „Koka tauriņi” (Romāns Galaiko, Raivis Beņķītis, Roberts Kroģeris).

Uzņēmumi tika vērtēti 6 dažādās nominācijas: labākā pārdošanas komanda, sociāli atbildīgākais uzņēmums, labākais stends, inovatīvakais produkts, labākā video reklāma un labākais uzņēmums. No 6 nominācijām 2 palika Latvijā un tās ieguva mūsu skolas uzņēmumi. „Koka pulksteņi” – inovatīvākais produkts un „Koka tauriņi” – labākais stends.

„Tas bija lielisks treniņš, laba iesildīšanās biznesam. Starptautiskai publikai izmēģinājām jaunu zīmolu Garage Wooden Bow Ties, bijām arī cenu paaugstinājuši, un veiksmīgi – tāpat pirka. Festivālā bija diezgan pirktspējīga publika. Par nākotni esam daudz domājuši un vēlamies to visu turpināt, jo šādi varam gan labi pavadīt laiku, gan nopelnīt. Sākām pilnīgi ne no kā, un sešu mēnešu laikā esam izveidojuši konkurētspējīgu skolēnu mācību uzņēmumu, sasniedzot 2500 eiro apgrozījumu. Par peļņu gan nemācēšu neko teikt, jo visu, ko nopelnām, ieguldām uzņēmuma attīstībā. Augam, un pat mūsu lielākie konkurenti Bug koka tauriņi sākuši sekot mūsu aktivitātēm. Tomēr mūsu produkts konkurē ar cenu un tas ir klasiskāks. Bet kas ir pats interesantākais – lai arī ražojam aksesuārus vīriešiem, 80% mūsu pircēju ir sievietes, kuras vēlas iepriecināt savus vīriešus,” savu veiksmes stāstu atklāj SMU „Koka tauriņi” pārstāvis Roberts Kroģeris.

Lasīt vēl:  http://jal.lv/news/447

Kategorija(s): Bez tēmas

Nav komentāru

Komentāri šim ierakstam ir slēgti.