Mācību uzņēmums – sākums īstam biznesam!

Untitled

Liepājas izglītības iestādēs šonedēļ norisinās “Radošuma dienas” un kā viens no pasākumiem 13.martā notika arī skolēnu mācību uzņēmumu tirdziņš, kurā dalību ņēma arī Spīdolas mācību uzņēmumi. To organizēja Draudzīgā aicinājuma Liepājas 5.vidusskolas skolotāja Juta Birzniece sadarbībā ar PIKC “Liepājas Valsts tehnikums”.

Ne vienu vien interesentu piesaistīja stends, kurā divi atraktīvi puiši tirgoja koka tauriņus. “Visu darām paši – izgatavojam formu, slīpējam, krāsojam, lakojam. Šobrīd varam teikt, ka atsaucība ir ļoti lieta. Darbojamies tikai četrus mēnešus, bet esam pārdevuši jau vairāk nekā piecdesmit tauriņus,” gandarīti par panākumiem ir SMU “Koka tauriņi” vadītāji Raivis un Romāns, kuri bija ieradušies no Jelgavas.

Untitled2

Savukārt citi jaunie uzņēmēji no Jelgavas Spīdolas ģimnāzijas liepājniekus iepazīstināja ar savu darinājumu – koka pulksteņiem. “Ideja par šādiem pulksteņiem radās jau pagājušajā gadā, kad piedalījāmies konkursā “Izaugsmes forums” un iekļuvām finālā,” pastāstīja uzņēmuma pārstāvji Nauris Hofmanis un Elvis Barkauskis. Puiši visus darbus veic paši savām rokām un sadarbojas ar LLU Meža fakultātes kokapstrādes katedru, uzņēmumu Smurfit Kappa Baltic un kokapstrādes uzņēmuu Jelgawood.

“Sākoties velosezonai pieprasījums pēc mūsu velosomām kļūst arvien lielāks,” pastāstīja SMU “Charlotte” vadītājas Diāna Greiškāne, Luīze Zalcmane un Dārta Galiņa no Jelgavas. Meitenes izgatavo neliela izmēra somas, ko var piestiprināt pie riteņa un tā kā tās ir ūdens necaurlaidīgas, var izmantot jebkurā laikā. Turklāt katrā somā ir iestrādāts atstarojošs elements. Šajā gadatirgū jaunās uzņēmējas prezentēja somas ar latviskām zīmēm, taču katrs klients var pasūtīt savu, individuālu atstarojošo zīmi. Tā kā meitenes jau pavisam drīz būs pilngadīgas, viņas plāno, ka mācību uzņēmums pārtaps īstā uzņēmumā.

Gadatirgus orgnizatore, Liepājas 5.vidusskolas skolotāja Juta Birzniece, portālam pastāstīja, ka viņu skola “Junior Achievement Latvia” programmā darbojas jau 21.gadu un ir vienīgā skola valstī, kas tik ilgi bez pārtraukuma piedalījusies šajā programmā. Savukārt Liepājā šobrīd bez 5.vidusskolas šajā programmā darbojas vien Liepājas Valsts tehnikums.

Gadatirgus noslēdzās ar labāko uzņēmumu apbalvošanu dažādās kategorijās:

Labākais stends – Spīdolas ģimnāzijas SMU „Koka pulksteņi” un „Charlotte”, DA Liepājas 5. vidusskolas SMU „Deko Art”;

Kvalitatīvākais produkts – Spīdolas ģimnāzijas SMU „Koka pulksteņi”; DA Liepājas 5. vidusskolas SMU „Fresh” un „Pērļu koks”, Liepājas Valsts tehnikuma SMU „Tie Top Tai”;

Inovatīvs produkts – Spīdolas ģimnāzijas SMU „BSB”, DA Liepājas 5.vidusskolas „Color Dreams”;

Videi draudzīgs produkts – LVT SMU „Home Decor” un DA Liepajas 5. vidusskolas SMU „Eko ķeselīte”;

Labākā pārdošanas komanda – Krotes pamatskola SMU „Skalu puikas”, Spīdolas ģimnāzijas SMU „Koka tauriņi”;

Labākā reklāma – Spīdolas ģimnāzijas SMU „Koka tauriņi”.

Raksts no www.liepajniekiem.lv

Kategorija(s): Bez tēmas

Nav komentāru

Komentāri šim ierakstam ir slēgti.