Sveicam skolas labākos ģeogrāfus!

photo

Latvijas Universitātes Ģeogrāfijas fakultātes Egila Birznieka Jauno ģeogrāfu skolas šīs sezonas pirmajā konkursā mūsu skola bija labākā pamatskolas grupā un kopvērtējumā tikai nedaudz zaudējām Rīgas 2.ģimnāzijai.

6.-9.klašu grupā Viesturs Liniņš (9.v) ieguva 2.vietu 64 skolēnu konkurencē.

Mārtiņš Robežnieks (8.kom) ieguva 7.vietu

10.klašu grupā Brencis Pēteris Eglītis (10.v) ieguva 4.vietu 22 skolēnu konkurencē.

11.klašu grupā Romāns Galaiko (11.kom) ierindojās 4. vietā 45 skolēnu konkurencē.

geo fakultateJau 9.15 ar spīdolēniem tikāmies dzelzceļa stacijā, lai kopīgi dotos uz Rīgu. Šoreiz bijām tik daudzi- uz nodarbībām devās 40 mūsu skolas skolēni. Visaktīvākie bija 11.kom (11 skolēni) un 8.soc (10 skolēni) jaunie ģeogrāfi. Priecē, ka daudzi no 7. un 8. klasēm uzdrīkstējās piedalīties šajā pasākumā, jo jautājumi patiešām nav no tiem vieglākajiem. Konkurss sākās ar nelielu nokavēšanos, jo nācās dalībniekus sadalīt divās telpās, pavisam bijām 141!

Šajā reizē tēmas bija ļoti dažādas. Bija attēlu tests, darbs ar pasaules un Latvijas kontūrkartēm, logo atpazīšana, jautājumi par visdažādākajām ar ģeogrāfiju kaut vai minimāli saistītām tēmām. Pēc katras kārtas tika paziņotas pareizās atbildes, tāpēc iemācījāmies daudz jauna un aizraujoša, jo organizatori bija parūpējušies par to, lai būtu interesanti. Bieži  jokoja un daži jautājumi bija ļoti neparasti.

Visi skolēni deva arī savu ieguldījumu skolas punktu summā. Pēc sarežģītas aprēķinu sistēmas kopvērtējumā 1.vietā Rīgas 2.ģimnāzija- 430 punkti, bet mēs 2.vietā ar 403 punktiem. 3.vietā Valmieras Valsts ģimnāzija ar 331 punktu. Pamatskolas grupā 1.vietā mūsu skola- 825,9 punkti, 2.vietā Rīgas 2.ģimnāzija- 394.5 punkti, 3.vietā Ziemeļvalstu ģimnāzija- 262.7 punkti.

Nākošajā kārtā- Latvijas 38.atklātajā ģeogrāfijas olimpiādē piedalīsies paši labākie, taču visi interesenti gaidīti 7.decembrī, kad notiks konkurss „Politiskā ģeogrāfija”.

Uz nākošo kārtu pamatskolas grupā kvalificējušies Viesturs Liniņš, Mārtiņš Robežnieks, Aivars Šaicāns, Miks Vīķis, Elva Vaite, Margarita Ančkina.

10. klašu grupā-Brencis Eglītis.

11.klašu grupā- Romāns Galaiko, Rihards Šīns, Luīze Zalcmane, Matīss Baldonis, Dārta Galiņa, Raivis Beņķītis, Diāna Greiškāne, Edgars Drusts, Eduards Krastiņš, Zane Poga.

Sagatavoja Dārta Galiņa (11.kom)

Kategorija(s): Bez tēmas

Nav komentāru

Komentāri šim ierakstam ir slēgti.