Igaunija, Tallina 2013

igaunija

Pagājušā mācību gada maijā 11.kom. klase Swedbankas pētniecisko darbu konkursā „Jaunais finanšu eksperts  2013” ieguva 1.vietu un balvā saņēma 500 eiro klases ekskursijai. Mācību gada noslēgums bija ļoti saspringts, tāpēc ekskursiju atlikām uz šī mācību gada sākumu.

Piektdien 20.septembrī  devāmies uz Tallinu. Ceļš bija garš, tāpēc izbraucām jau 6 no rīta. Protams, neiztikām arī bez miega micēm, bet mērķi sasniedzām laikā. Pirmais apskates objekts bija Tallinas televīzijas tornis-visaugstākā celtne Igaunijā – 314 m augsts. Tas ir nesen atjaunots, ļoti moderns. Ar liftu uzbraucām 170m augstumā, no kura pavērās brīnišķīga panorāma- meži, jūra un mājas. pa photoa

Pēc tam devāmies uz Jūras muzeju. Tā ir viena no iepriekšējā gada nozīmīgākajām Tallinas būvēm, kura atrodas Hidroplānu ostas angāros. Apskatījām laivas, jahtas, kuterus, kuģus, tanku, lielgabalus. Bija iespēja pat aplūkot zemūdeni no iekšpuses. Simulāciju spēles, kā, piemēram, lidojums ar lidmašīnu, šaušana ar šauteni, brauciens ar mazu zemūdeni. Ar pults palīdzību vadījām tālvadības kuģīšus nelielā akvārijā. Igaunijai raksturīgi, ka ir daudz un dažādu moderno muzeju, kur iespēja arī piedalīties aktivitātēs. Jahtas un kuģīšus bija iespējams arī aplūkot ārā.

photoaa photoaaaaa

Pēc muzeja apskates  3 stundas bija brīvais laiks, lai pastaigātu pa Tallinas vecpilsētu. No skatu laukuma pavērās skaists skats uz seno ēku jumtiem un baznīcām. Ieliņas šauras un bruģētas, ēkas tuvu viena otrai, skaistas baznīcas. Neskaitāmi suvenīru veikaliņi, kafejnīcas un veikaliņi.

Braucot uz Jelgavu, piestājām pāris benzīntankos, lai atpūstos no ceļa. Klasesbiedrus iesaistījām dažādās aktivitātēs, lecām aplī polku, dziedājām, spēlējām koordinācijas un citas aktīvas spēles.

Šī izdevusies ekskursija bija patiešām lielisks atalgojums par ieguldīto darbu konkursā! Jau izsludināts jaunais Swedbankas konkurss, un ceram, ka mūsu skola gūs labus panākumus arī šajā mācību gadā.

Dārta Galiņa

Kategorija(s): Bez tēmas

Nav komentāru

Komentāri šim ierakstam ir slēgti.