Uz Igauniju!

02

Uz Mustlu – nelielu Igaunijas ciematiņu – 9.septembrī devāmies mēs – seši spīdolēni- (Gerda Poota, Elīza Platā, Kitija Mirončuka, Una Gālbāliņa, Dārta Galiņa, Roberts Kroģeris) un jaunieši no Vācijas, lai piedalītos starptautiskā projektā “Jauniešu līdzdalība sabiedrības veidošanā”.

Izskatījās pēc populārā mīta “Lēnprātīgie igauņi!”. Septiņas projekta dienas organizatori bija izplānojuši teicami! Tās bija darbīgas, radošas, interesantas, piepildītas! Aktīvi iesaistījāmies grupu darbā, veidojām prezentācijas, piedalījāmies diskusijās par videi draudzīgiem iepakojumiem.

Tarvastu_Gümnaasium

Pabijām Mustlas muzejā, bibliotēkā, bērnudārzā, devāmies ekskursijās uz Viljandi un Piedzīvojumu parku – gluži tādu pašu kā Meža Kaķis Latvijā! Pieveicām četrus kilometrus garo purva taku! Piedalījāmies sporta aktivitātēs un vērojām ugunsdzēsēju paraugdemonstrējumus.

01

Piedaloties angļu valodas stundā un diskutējot par skolu sistēmu Igaunijā, Latvijā un Vācijā, sapratām, ka latvieši ir daudz motivētāki iegūt augstāko izglītību. Izrādās, ka pēc vidusskolas beigšanas tikai nedaudzi igauņu jaunieši turpina mācības universitātē.

Daudz iespaidu, pieredze, jauni draugi, citas tautas kultūra un ikdiena, iespēja runāt četrās valodās…  Pateicamies projekta organizatoriem, viesģimenēm un mūsu skolotājiem par iespēju izdzīvot septiņas skaistas dienas.Tiekamies nākamvasar Vācijā!

Sagatavoja Dārta Galiņa

Red. B.Kamša

Kategorija(s): Bez tēmas

Nav komentāru

Komentāri šim ierakstam ir slēgti.