Pie mums ciemos dzejnieks, prozaiķis un tulkotājs Eduards Aivars

23.septembrī plkst. 12.25 mūsu skolā ciemosies cilvēks, kurš pretī profesijas ailītei raksta – dzejnieks.Cik bieži jūs tādus esat satikuši?

Eduards aivars

Pasākums noritēs 3 daļās

1. uzstāsieties jūs paši ar saviem izvēlētajiem dzejoļiem, 2. uzstāsies dzejnieks, bet 3. varēsim uzdot jautājumus un parunāt par dzejošanu un dzīvošanu.

Obligāta ierašānās tiem, kuru orģināldzejoļi iekļauti skolēnu dzejoļu krājumā “Es klusēt nevaru” un tie ir Vaira Anna Vectirāne ( 7.kom), Karīna Friķe (7.soc), Dāvis Baimanovs (7. kv), Ieva Pušinska ( 10.kom), Voldemārs Reinbergs ( 10.v), Edgars Apermanis (12.soc), Zane Sāviča (12.v), Dārta Apsīte ( absolvente) – būs kopīga fotogrāfēšanās!!! Kas ir Eduards Aivars?Bez dzejoļu un prozas tekstu rakstīšanas viņš  tulko literārus tekstus no 7 dažādām valodām. Ir ieguvis balvas kā labākā dzejoļu krājuma autors. Ar ko viņš atšķiras no citiem dzejniekiem? Ar humoru! Neviena cita dzejnieka dzeju lasot es neesmu tā smējusies! Tādēļ noteikti atnāc! Varēsi uzdot arī sevi interesējošus jautājumus cilvēkam, kurš pasauli skata ar dzejnieka acīm!

Eduards Aivars

Īstajā vārdā Aivars Eipurs. Dzejnieks, prozaiķis, tulkotājs. Dzimis 1956. gadā Saulkrastos. Beidzis Latvijas Valsts universitātes Filoloģijas fakultāti (1979), bakalaura grāds baltu filoloģijā (2003). Zviedrijas Moreno institūtā ieguvis asistenta grādu grupu psihoterapijā (1995). Strādājis dažādus darbus – skolā, Latvijas Dabas un pieminekļu aizsardzības biedrībā, Raiņa Literatūras, mākslas un vēstures muzejā, A. Brigaderes muzejā Sprīdīši, dažādos periodiskajos izdevumos, Jelgavas narkoloģiskajā slimnīcā kā alkoholterapeits, bijis preses sekretārs Latvijas Autortiesību aģentūra AKKA/LAA, Latvijas Rakstnieku savienības literārais konsultants. Sertificēta krievu, angļu, franču, spāņu un itāļu valodas prasme. Kopš 1985. gada regulāri publicē literārus darbus. Ir Latvijas Rakstnieku savienības (1992) un Starptautiskās rakstnieku organizācijas PEN klubs (1999) biedrs. Laureāts a/s Preses nams, Kultūras fonda un Rakstnieku savienības rīkotajā konkursā – dzejā par krājumu Es pagāju (2001). Saņēmis Dzejas dienu balvu par labāko gada dzejas grāmatu – par krājumu Es pagāju (2002). Piedalījies festivālā Prozas lasījumi. Atsevišķi dzejoļi komponēti.

Tev noteikti jāatnāk!

Rakstu sagatavoja Elīna Apsīte

Kategorija(s): Bez tēmas

Nav komentāru

Komentāri šim ierakstam ir slēgti.