„Latvija, es esmu Tavs bērns!”

IMG_8840

2013.gada 22.februārī Rīgas vēstures un kuģniecības muzejā no plkst. 9.00 līdz 13.00 norisinājās konkursa „Latvija, es esmu Tavs bērns!” apbalvošanas pasākums. Pasākumu atklāja LVA direktors J. Valdmaņis un UNESCO LNK izglītības programmas vadītājaa I. Dalbiņa.

Radošo darbu konkursa „Latvija es esmu tavs bērns” lsaureāti no mūsu skolas ir:
Literāro darbu grupā-  Justīne Lukjanska (12.soc) ieguva 2.vietu.
Zīmējumu grupā – Karolīna Čaikovska (9.soc) ieguva atzinību par krāsu izjūtu.

IMG_8932

Pasākuma gaitā bija literārais priekšlasījums „Mana balss”, kur dzejniece Inga Gaile lasīja savus jaunākos dzejoļus, kuri nav vēl publicēti. Gundega Muzikante un Ilze Dambe no animācijas filmu studijas „Dauka” pastāstīja kā top multfilmas, parādīja skices. Interesanti, ka animācijas tapšanā 1 sekundē tiek iekļauti 24 zīmēti kadri.

Pasākuma nobeigumā dalībniekiem bija iespēja gida pavadība apskatīt Rīgas vēstures un kuģniecības muzeju.

Skolēnu interese par pasākumu bija liela,. To pierāda iesūtītie 582 literāri darbi, zīmējumi un dziesmas. Literārie darbi tika vērtēti: 1-4 klašu grupā, 5.-9. klašu grupā, 10.-12.klašu grupā.

Radošo darbu konkursa žūrijas komisijā bez latviešu valodas aģentūras pārstāvjiem piedalījās arī UNESCO LNK. Eiropas Komisijas Pārstāvniecības Latvijā, Rīgas Pedagoģijas un izglītības valdības augstskolas, kā arī Latvijas Nacionālās bibliotēkas Bērnu Literatūras centra pārstāvji.

Tāpat kā iepriekšējos gadus labāko darbu fragmenti tiks apkopoti grāmatā. Šobrīd sagatavošanā ir grāmata „Starp tevi un mani ir valoda”.

Rakstu sagatavoja Karolīna Čaikovska (9.soc)

Kategorija(s): Bez tēmas

Nav komentāru

Komentāri šim ierakstam ir slēgti.