Ziemassvētku gadatirgus !!

raksts

15.decembrī modes un izklaides centrā Rīga Plaza norisinājās JA-YE Latvija un Swedbank rīkotais Vislatvijas Skolēnu mācību uzņēmumu Ziemassvētku gadatirgus

Sveicam:

SMU „PAFF” (Matīss Čukurs, Linda Knāviņa, Elīza Barkāne, Elīna Grantiņa, Andris Patmalnieks)- „Labākā pārdošanas komanda”, ieguva tiesības piedalīties Starptautiskajā gadatirgū, kurš notiks Rīgā

SMU ,,Burkā kundzes” (Ieva Kalniņa, Gerda Poota, Vēsma Kurzemniece)- labākais pamatskolas uzņēmums, ieguva tiesības piedalīties Starptautiskajā gadatirgū, kurš notiks Rīgā.

Gadatirgū piedalījās 129 skolēnu mācību uzņēmumi no visas Latvijas No Spīdolas ģimnāzijas piedalījās 5 vidusskolas uzņēmumi un 5 pamatskolas.
Gadatirgus atklāšanā skolēniem uzrunu teica Latvijas tirdzniecības un rūpniecības kameras vadītājs Jānis Endziņš, norādot uz iemesliem kādēļ jauniešiem ir vērts kļūt par uzņēmējiem:

“Pirmais – uzņēmējdarbība dod patiesu brīvību un neatkarību. Jūs paši izlemjat ko un kā darīsiet. Sasniedzot jau panākumus varēsiet baudīt brīvību, ko rada finansiālā neatkarība – braukt turp, kur vēlaties, darīt to, ko vēlaties. Otrais – uzņēmējdarbība ir sabiedrībai un valstij nepieciešama, jo uzņēmējs rada darba vietas citiem un no nodokļiem tiek uzturēta valsts. Šodien būt uzņēmējam ar katru dienu kļūst prestižāk un arvien vairāk cilvēki vairs neatbalsta Padomju laiku uzskatus, atbilstoši kuriem tirgošanās bija nelikumīga darbība. Un trešais – uzņēmējdarbība ir ļoti interesants process, kur konkurence spiež visu laiku būt radošam.”

„Skolēnu mācību uzņēmumu sniegumu gadatirgū vērtēja kompetenta žūrija augstskolas „Turība” valdes priekšsēdētāja Alda Baumaņa vadībā.

Dalībnieku veikums tika vērtēts sešās katagorijās – ,,Labākā pardošanas komanda”, ,,Videi draudzīgs produkts”, „Sociāli atbildīgākais Skolēnu mācību uzņēmums”, ,,Inovatīvākais produkts”, ,, Labākais stends”, kā arī „Labākā dāvana”. Katrā kategorijā tika nominēti četri pretendenti, bet uzvarētājs katru reizi bija tikai viens.

Par “Labāko pārdošanas komandu” tika atzīts SMU “PAFF” (Jelgavas Spīdolas ģimnāzija), kas ražo inovatīvus burbuļpūšamos. Tie ir īpaši izturīgi un iepakoti savdabīgā dizaina traukā, kas nevar tik viegli apgāzties un izlīt. SMU “PAFF” produkcijas klāstā ir gan parastie, gan ultravioletajā gaismā spīdoši burbuļpūšamie. Dāvanu burbuļu ražotājiem bija sarūpējusi “Coca-Cola Hellenic Latvia”.

A/S “Latvijas valsts meži” balvu nominācijā “Videi draudzīgs produkts” saņēma SMU “Jūsu komfortam” no Rīgas Valsts 1.ģimnāzijas. Jaunieši ražo pledus ar īpašām kabatām.

Par “Sociāli atbildīgāko Skolēnu mācību uzņēmumu” tika atzīts SMU “NICO” no Rīgas Valsts 3.ģimnāzijas, kas piedāvā adītas šalles ar kapuci – tās meistarojuši Madonas seniori.

Nominācijā “Inovatīvākais produkts” par uzvarētājiem kļuva SMU “JAI” no Liepājas Valsts tehnikuma. Šajā kategorijā tika nominēti arī divi mūsu skolas uzņēmumi.  SMU ,,Black box” (Evija Plone, Tedis Teodors Murņikovs, Rūta Lorence), kurš ražo dažādas apdrukas džemperus, kā arī kastītes kā dizaina priekšmetu ar tāfeles virsmu. SMU ,,Burkā kundzes” (Ieva Kalniņa, Gerda Poota, Vēsma Kurzemniece). Meitenes ražo novēlējumu traukus, kas katru rītu var uzlabot garastāvokli, ļauj kļūt gudrākiem, laimīgākiem. Tuvojoties svētku laikam meitenes piedāvā jaungada novēlējumu burkas, jautrākam vecgada vakaram.

Par “Labāko stendu” tika atzīsts SMU “Cat Gym” veikums no Rīgas Klasiskās ģimnāzijas, kas ražo dzīvnieku trenažierus. Šajā kategorijā tika nominēts arī mūsu skolas uzņēmums SMU ,,Dreams” (Katrīna Tamisāre, Elīna Antāne, Anastasija Soloveja). SIA ,,Dreams” ražo dažāda lielumu un krāsas sapņu ķērājus, kurus iesaka likt pie gultas, lai naktīs nerādītos murgi, ķērājs atvaira arī negatīvās emocijas

Ziemassvētku noskaņā par “Labāko dāvanu” tika atzīti SMU “Dream Sleep” (Madonas Valsts ģimnāzija) ražotie dažāda veida spilveni, kas ir ērti paņemami līdzi un piemēroti gulēšanai mašīnā, autobusā, vilcienā vai lidmašīnā.

JA-YE Latvijavaldes priekšsēdētājs Jānis Krievāns, vērtējot šo pasākumu, atzīst: „SMU Ziemassvētku gadatirgus ir īpašs pasākums, jo tie ir svētki gan pašiem dalībniekiem, gan apmeklētājiem. Skolēniem tā ir iespēja novērtēt paveiktā darba augļus un apzināties, kas vēl jāpaveic atlikušā mācību gada laikā, savukārt apmeklētāji var iedvesmoties no aktīvajiem jauniešiem un pārliecināties, ka Latvijas uzņēmējdarbībai ir nākotne!”

Sagatavoja Madara Ivanova

Kategorija(s): Bez tēmas

Nav komentāru

Komentāri šim ierakstam ir slēgti.