12.komi brauc uz Eiropas Parlamentu.

Pagājušā gada decembrī mēs, 12. komercklase, piedalījāmies Eiropas Padomes un Eiropas Komisijas rīkotajā konkursā „Eiropa skolā”, kurā uzdevums bija nofilmēt parlamenta vēlēšanas un darbību. Janvārī saņēmām iepriecinošu vēstuli no Eiropas Parlamenta, kurā bija paziņots, ka esam uzvarējuši konkursā un saņēmām balvu – pārstāvēt Latviju Strasbūrā notiekošajā Eiropas Parlamenta simulācijas spēlē.

3a

Šā gada 17. februārī mēs, 12.komercklases audzēkņi, kā arī Guntis Zondaks (11.visp.) un Ilze Biļecka (11.soc.) , un skolotājas – Antra Latiša un Ilona Sprice,  devāmies uz Strasbūrā esošo Eiropas Parlamenta galveno mītni, kurā skolēniem bija iespēja iepazīties ar parlamentu, kā arī vienreizēja iespēja iejusties deputātu ādā un strādāt galvenajā plenārsēžu zālē. Kopā 500 skolēni pārstāvēja 19 Eiropas Savienības valstis. Sākumā pārstāvis no katras valsts prezentēja savu skolu un valsti, ar lepnumu Spīdolas ģimnāziju prezentēja Toms Niparts. Vēlāk ar savu darbu iepazīstināja un atbildēja uz interesentu jautājumiem Eiropas Parlamenta deputāts no Maltas Simons Busuttils.

Darba dienas otrajā daļā skolēni strādāja iepriekš izvēlētās darba grupās, kurās diskutēja par Eiropas iedzīvotājiem nozīmīgām tēmām un aktualitātēm. Kopā bija 6 darba grupas, katrā grupā tika ievēlēts prezidents un spīkeris, kuri vēlāk pārstāvēja savas grupas paustās idejas kopējā sēdē galvenajā plenārsēžu zālē. No mūsu skolas darba grupās par prezidentiem tika ievēlēti Marija Ručevska un Austris Štāls. Pēc grupu izstrādātajām rezolūcijām notika balsošana par šo ideju pieņemšanu vai noraidīšanu, tika pieņemtas 5 no 6 rezolūcijām.

Paralēli darbam grupās notika erudīcijas konkurss skolēniem Eurogame, kurā mums bija jāsadalās komandās pa 4 dalībniekiem no dažādām valstīm, un jāatbild uz 18 jautājumiem par Eiropu gandrīz visās Eiropas valodās. Četras labākās komandas piedalījās finālā, no kurām trijās piedalījās mūsu skolas skolēni – Mārtiņš Tamisārs, Armands Lazdiņš un Edgars Labors. Saspringtā cīņā finālā uzvarēja Armanda Lazdiņa pārstāvētā komanda, kuras dalībnieki balvā ieguva godalgu – zelta  medaļu.

1 2 4

Konkursa „ Eiropa skolā”  noslēgumā zālē tika ienesti visu Eiropas Savienības dalībvalstu karogi, skanot Eiropas Savienības himnai. Skolēni atvadījās no jauniegūtajiem draugiem un  iegūto pieredzi realizēs ikdienas praksē.

Kategorija(s): Bez tēmas

Nav komentāru

Komentāri šim ierakstam ir slēgti.