Ēnu diena 2012

2012_enudiena_PasazieruVilciensMēs, 12.kom. klases skolnieces Annija Marecka un Veronika Kozlova, 15.februārī,  ēnu dienā, devāmies ēnot  A/S „Pasažieru vilciens” valdes priekšsēdētāju Nilu Freivaldu.

Sākotnēji iepazināmies ar tehniskā departamenta vadītāju Vladimiru Deruku, kurš iepazīstināja mūs ar „Pasažieru vilciena” tehniskajiem jautājumiem, kā arī ar uzņēmuma struktūru. Uzzinājām, ka kopumā uzņēmumā strādā ap 1000 darbinieku. Pēc tam, kad viņš ārkārtīgi interesanti izklāstīja to, kā vilciens darbojas, devāmies uz vilcienu parku, kur varējām pašas savām acīm apskatīt mašīnista telpu, pat apsēsties viņa goda vietā, iepazīties, tā teikt, ar vilciena vadāmību. Uzzinājām, ka katru dienu pirms darba uzsākšanas katrs mašīnists veic medicīnisko apskati, kuras laikā viņam tiek noteikta ķermeņa temperatūra, asinsspiediens, pulss un alkohola līmenis. Ļoti interesanti mums šķita tas, ka mašīnistam uz rokas ir jāvalkā mērinstruments, kas līdzīgs pulkstenim, kurš nekavējoties aptur vilcienu, ja mašīnista noguruma līmenis ir pārāk augsts un viņš vairs nav spējīgs vadīt vilcienu. Šī ekskursija mūs pārliecināja, ka ar vilcienu turpmāk varam braukt droši un nebaidīties par iespējamām avārijām. Dienas gaitā paspējām arī pabūt divās sēdēs – vienā, kurā lēma par dīzeļdegvielas iepirkšanu un otrā, kurā sprieda par darbinieku ārstu komisijām, tajā piedalījās arī arodbiedrība, kas aizstāv strādājošo intereses.

Visbeidzot satikāmies ar ļoti aizņemto priekšsēdētāja kungu Nilu Freivaldu. Viņš mums pastāstīja plašāk par uzņēmuma struktūru, vilcienu ikdienu, kā arī, protams, pats par savu amatu. Nils Freivalds, kā viņš pats teica, ir cilvēks, kuram 5 darbi ir jādara reizē. Runājot ar mums viņš parakstīja dokumentus, apspriedās ar uzņēmuma juristi, paspēja nofotografēties un iedzert kafiju. Dienas gaitā Freivalda kungs mūs pacienāja ar lieliskām pusdienām, par ko viņam liels paldies. Vēlāk kopā braucām uz kādu sanāksmi, ko nevārēja nosaukt par aizraujošu, jo tur runāja par mums nesaprotamām lietām, kā arī dažbrīd pat par pilnīgi nevajadzīgām, kā apgalvoja pats priekšsēdētājs.

Mēs novērtējam viņu kā lielisku uzņēmuma vadītāju, kurš lieki savu laiku netērē, bet saplāno to atbilstoši savam amatam. Priekšsēdētāja amats ir ļoti daudzpusīgs un darba laiks ļoti piepildīts, tam nav noteikta darba laika, vienu vārdu sakot – 24X7. Varbūt no malas šķiet, ka viņam ir tikai jāuzliek savs autogrāfs uz dažnedažādiem dokumentiem,  kāds bija arī mūsu pirmais iespaids, tomēr viņš mums lika saprast, ka  vadītajam ir patiešām jāvada uzņēmums, pie tam jāvada izcili, lai tas sekmīgi varētu darboties un veiksmīgi apkalpot „Pasažieru vilciena” klientus, kas ir galvenā uzņēmuma prioritāte.

2012.gada 15.februārī.

Annija Marecka un Veronika Kozlova

Kategorija(s): Bez tēmas

Nav komentāru

Pievienot komentāru

Tev jāielogojas, lai pievienotu komentāru.