No-Do-Mo!

Sestdien, 21.janvārī, Jelgavas 1.ģimnāzijā sākās kārtējais No-Do-Mo čempionāts. No-Do-Mo ir novusa, domino un monopola čempionāts skolēniem, kurš notiek nu jau astoto gadu. 21.janvārī sapulcējās 24 jaunieši lai sāktu cīņu par novusa čempiona titulu un krātu punktus No-Do-Mo kopsumma – lai piedalītos No-Do-Mo kopsummā ir jāpiedalās visās trijās galda spēlēs. No Jelgavas Spīdolas ģimnāzijas dalību uzsāka astoņi skolēni: Kristīne Lejniece (11.v), Lidija Avotiņa (11.k), Linda Valtere (12.s), Roberts Hercs (7.k), Ronalds Rudzons (11.v), Ernests Šteinbergs (11.v), Matīss Čukurs (11.k) un Kristaps Ušvils (11k.)

Pirmajā kārtā vislabāk veicās Kristapam un Matīsam – abi sakrāja 52 punktus no max. 64 un bija 2 no 12, kuri iekļuva nākamajā kārtā, no mūsu skolas viņiem pievienojās pusfinālā arī Linda un Kristīne, kā arī Roberts. 12 labākie turpinājā sacensties 28.janvārī, kad atkal visi pulcējās 1.ģimnāzijā, tagad sadalot spēlētājus trīs grupās vajadzēja noskaidrot 8 finālistus, kuri pēc Play-Off sistēmas cīnīsies par novusa titulu. Grupā katram ar katru bija jāizspēlē līdz piecām uzvarām. Neveiksmīgi mūsējiem, Matīss, Linda un Kristaps iekrita vienā grupā (kopā grupā 4 cilvēki), kas principā vienam liedza piedalīties cīņā starp labākajiem astoņiem – tā bija Linda. Arī Kristīne netika labāko astoņu vidū, taču meitenes braši cīnījās un 9.-12. vieta arī ir gana labs sasniegums, arī Roberts palika ārpus fināla.  Play-Off atkal bija līdz piecām uzvarām, Kristaps un Matīss katrs bija savā „zarā”, kas varēja garantēt „atkal redzēšanos” tikai finālā, taču tik tālu neviens netika. Kristaps ¼ finālā izsēja 3:0 vadību un zaudēja 4:5, paliekot dalītajā 5.-8. vietā, Matīss pārvarēja ¼ finālu taču ½ arī izsēja 4:2 vadību un zaudēja 4:5, pēctam Matīss turpinājā cīņu par bronzu, taču arī šajā duellī piekāpās ar rezultātu 3:5 un ieguva augsto 4.vietu, taču abi jaunieši teica, ka cerēja uz ko vairāk!
Nākamās sacensības, domino, norisināsies 11.februārī Jelgavas 1.ģimnāzijā(iespējams Spīdolā, ja 1.ģimnāzija būs aizņemta), reģistrēšanās sākums 9:00, 10:00 spēļu sākums!

Sagatavoja Kristaps Ušvils (11k.)

Kategorija(s): Bez tēmas

Nav komentāru

Komentāri šim ierakstam ir slēgti.